Cicle “Salut en clau de dona”, a l’Escola de Salut de Reus

L’Escola Oberta de Salut ha programat fins el 19 de juny diversos actes amb motiu del Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones, amb l’objectiu de reivindicar i reflexionar sobre com els rols atribuïts a dones i homes es vinculen socialment als seus comportaments vers la salut.

El cicle “Salut en clau de dona”, organitzat per la regidoria de Salut i el Casal de les Dones, s’ha iniciat aquesta setmana amb el concert teatralitzat “Dona Respira Música” amb Cover H, una iniciativa que convida els participants a reconèixer la pròpia salut a través de la capacitat de captivar, excitar i incitar de la música i el teatre.

Les properes activitats del cicle són les següents:

  • 6 de juny, al Centre Cívic Migjorn (10:00h): “La salut sexual i reproductiva en colors”. Conversa en clau de dona conduïda per tècniques de salut i una llevadora del servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva de Reus.
  • 12 de juny, Centre Cívic Mestral (16:30h): “Mengem bé i fem fora la diabetis!”. Xerrada col·loqui a càrrec de Carolina Serena Perelló, biòloga investigadora del Grup de Recerca per la Diabetis i Malalties Metabòliques Associades, de l’Institut Sanitari Pere Virgili.
  • 19 de juny, al Centre Cívic Llevant (10:30h): “Gènere com a determinant de salut, experiència Horts de Miró”. Xerrada col·loqui a càrrec de Carmina Poblet Calaf, metgessa del CAP Riera Miró  El gènere condiciona la desigualtat d’exposició i vulnerabilitat enfront dels problemes de salut entre homes i dones. Cal identificar els factors que produeixen diferències i anar a modificar-los, sobretot quan les causes de les desigualtats estan relacionades a disposicions socials modificables.
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.