El Club Nàutic Salou elabora una estratègia per renovar les instal•lacions i encarar el seu futur

El Club Nàutic Salou

Anuncia una campanya per obrir les instal·lacions a la ciutadania

El Club Nàutic de Salou(CNS) ha elaborat un document d’intencions amb una sèrie de propostes encaminades a fer possible la continuïtat del club més enllà de 2018, data en la qual venç la concessió de l’edifici que alberga la seu social i els serveis nàutics.

La nova junta del club ha fet arribar aquest document a l’Ajuntament de Salou, i a la resta d’institucions, entitats i empreses vinculades al sector. Amb això es pretén sensibilitzar de la importància de dotar de continuïtat a l’acord existent entre l’Ajuntament i el club. La sol·licitud està avalada pel prestigi, el rigor i la plena activitat de la gestió del club en els seus 50 anys de vida, aniversari que es compleix aquest any.

El Ministeri d’Obres Públiques va atorgar en el seu moment a l’Ajuntament la concessió de l’edifici del club, i aquest al seu torn la va traspassar al CNS en 1990. Paral·lelament, existeix una segona concessió centrada en el port esportiu, que venç en 2067 i que també està cedida en gestió al Club Nàutic per part de l’Ajuntament.
La voluntat del CNS, en paraules del seu president Jaume Vicheto, és la de “conservar el model actual del club, la mateixa explotació i els ingressos que hem tingut fins ara”, ja que considera “inviable” ampliar el pla d’usos. I respecte al projecte municipal d’ampliació del port, el club manté el seu posicionament contrari perquè no considera viable “que es puguin dur a terme en aquest moment unes obres d’ampliació del port”, a causa de l’envelliment de la massa social –que ha de sufragar les despeses-, la tendència a la baixada de preus dels amarressis del sector nàutic en general i la sobre-oferta dels mateixos.

En una presentació als mitjans de comunicació, Vicheto ha demanat que Ports i Transports de la Generalitat , avui titular de l’espai, concedeixi a l’Ajuntament una pròrroga de la concessió de l’edifici, si pot ser, fins a l’any 2067, perquè coincideixi amb la caducitat de la llicència del port. Per tot això, els responsables del club consideren lògic renovar abans el contracte de gestió de les instal·lacions.

D’altra banda, coincidint amb el 50 aniversari de la fundació del Club Nàutic, es va fer una enquesta entre professionals i empresaris vinculats amb Salou en la qual es concloïa que “el ciutadà ens coneix poc i ens considera un club de difícil d’accés”, va explicar Vicheto. Per aquest motiu, des del club es farà una campanya que tindrà per objectiu obrir a la ciutadania l’activitat social que es fa durant l’any amb el propòsit d’augmentar la massa social del club, que actualment és de 669 membres.

En clau de futur, el president del CNS també s’ha referit a la necessitat d’ampliar el tipus de modalitats de nàutica. A més de la tradicional oferta de vela lleugera, el port de Salou també ofereix caiac, paddle surf, creuers o windsurf –amb molta demanda per part dels joves-. Com a exemple recent, Vicheto ha destacat la celebració del mundial de Raceboard (modalitat de windsurf) que ha reunit 83 regatistes aquest últim cap de setmana, o el Campionat del món Techno 293 –windsurf per a joves-, que congregarà a uns 400 participants.

Finalment, el Club Nàutic considera que l’Ajuntament de Salou “ven turisme de platja, però molt poc turisme nàutic” i confia que, gràcies a la nova base nàutica i a l’experiència que pot aportar el club, es pugui potenciar més Salou com a port nàutic.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.