El clúster AINS presenta els seus projectes a una vintena d’empreses del sector

El clúster AINS presenta els seus projectes a una vintena d'empreses del sector

Representants d’una vintena d’empreses d’alimentació han participat aquest dimarts 12 de desembre en la jornada Reus Foodmorning organitzada pel clúster AINS amb la finalitat de donar a conèixer els projectes previstos per l’associació de cara al 2018. La jornada ha consistit en l’organització d’un networking amb les empreses de nutrició i salut per compartir coneixements, propostes d’innovacio a cute; i estratègies de futur.

La Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Reus dóna suport als clústers de la ciutat, TIC i AINS, els quals aglutinen empreses de sectors estratègics a Reus i al territori com són la nutrició i les noves tecnologies.

El Clúster AINS és l’únic clúster d’alimentació de Catalunya i en l’actualitat està integrat per 44 empreses d’alimentació i nutrició. D’aquestes, 13 són de la demarcació de Tarragona, 24 de la de Barcelona, 2 de Lleida, 1 de Girona i 4 de la resta de l’Estat. En aquest sentit, el regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, ha afirmat:«la Regidoria de Promoció Econòmica té especial interès i valora positivament la realització d’activitats que permeten acollir a Reus esdeveniments i experiències que aprofundeixen en sectors estratègics i que posicionen la ciutat i el territori com a referent de la nutrició i la salut».

Durant la jornada Reus Foodmorning que s’ha fet a TecnoRedessa s’han exposat els resultats de sessions de treball conjuntes realitzades al llarg de l’any amb les empreses del clúster, les universitats i els centres tecnològics, les quals han servit per identificar projectes a treballar. Així, l’any vinent el clúster AINS se centrarà en temes com la nutrició personalitzada, la recerca i les tecnologies relacionades amb la nutrició digitalitzada i la transferència tecnològica per identificar nous ingredients amb components d’economia circular i sostenibilitat. Per últim, es treballarà també en un ecosistema d’innovació enfocat en l’àmbit internacional amb les universitats i agents de transferència tecnològica de l’entorn català.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.