La col·laboració entre Dow i Tarragona fa possible la creació d’un gegant adaptat a persones amb capacitats diferents

Col·laboració de Dow i Tarragona fan un gegant adaptat per persones discapacitades

El passat divendres, Dow i l’Ajuntament de Tarragona van plasmar el conveni de col·laboració en virtut del qual es construirà un nou element festiu que s’incorpori als ja existents a la ciutat. Amb tot, aquesta nova figura tindrà la particularitat d’estar adaptada per al seu ús per part de persones en cadira de rodes, sordes i/o cegues.
 
Aquest projecte respon al compromís d’ambdues institucions amb el programa ‘Festa per a Tothom’, que l’Ajuntament va impulsar l’any 1991 i que, des del 2001, compta amb el suport incondicional de Dow, fins al punt que aquest programa d’integració social ha derivat en una autèntica penya festiva amb més de 200 integrants que viuen les celebracions de Santa Tecla, a Tarragona, amb gran entusiasme i participació.

Ara, Dow vol portar més enllà aquesta penya festiva, tot fent possible que sigui part activa de la Festa Major, així com d’altres celebracions lúdiques i socials. Això serà possible gràcies a la creació d’un gegant femení, vestit amb la samarreta groc llimona que identifica els membres de ‘Festa per a Tothom’ i que portarà un programa d’actes de la Festa Major de Santa Tecla.

 
La nova figura gegantina tindrà una gran força simbòlica i representarà el grup ‘Festa per a Tothom’, tant en els actes propis de la Festa Major de Santa Tecla com en altres esdeveniments, atès que la voluntat dels promotors d’aquesta iniciativa és que la geganta pugui actuar en concentracions de gegants i figures ciutadanes, junt amb altres entitats, tant als barris de Tarragona com en altres municipis.
 
Aquesta geganta serà portada per persones amb capacitats diferents, gràcies a diferents adaptacions que inclourà la figura i que farà possible que sigui portada per persones en cadira de rodes, a través d’un mecanisme que s’acobla a l’estructura tradicional de fusta dels gegants i que s’agafa a la cadira de rodes, amb sistema basculant. També serà possible que facin ballar aquesta geganta les persones sordes, gràcies a un sistema de senyals lumíniques en el revers de la falda que guiarà el portant des de l’exterior. Finalment, les persones invidents també podran ser portants de la nova geganta tarragonina, gràcies a un sistema sonor de guia des de l’exterior.
 
Tot plegat serà possible gràcies a la col·laboració entre Dow i el departament de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Tarragona. També es vol demanar la col·laboració de la Facultat d’Enginyeria de la URV, per tal de dur a terme les adaptacions necessàries a la figura, de manera que la facin portable per persones amb capacitats diferents (cadira de rodes, sordesa, ceguesa).
 
La nova geganta de Tarragona serà presentada l’any vinent, en el marc del programa ‘Festa per a Tothom’ de la Festa Major de Santa Tecla 2018. 
Des d’ara, però, s’activa el procés creatiu d’aquesta figura, després que divendres passat Dow va lliurar a l’Ajuntament l’aportació econòmica que farà possible aquest projecte.
 
Cal recordar que el passat mes de juny, durant la presentació dels actes relatius a la commemoració del 50è aniversari de Dow a Tarragona, la companyia va anunciar que destinarà 100.000 dòlars en concepte d’ajut a tres entitats tarragonines, per tal de dur a terme projectes que reverteixin en beneficis per a la societat. Aquests tres projectes estan perfectament alineats amb els Objectius de Sostenibilitat 2015-2025 de The Dow Chemical Company i, a través d’ells, la companyia referma el seu compromís amb la societat, amb el medi ambient, amb la sostenibilitat i amb la innovació.
 
En aquest sentit, divendres passat va tenir lloc la plasmació del primer projecte, en un acte celebrat al saló d’actes de Dow Tarragona tot just en acabar una sessió de comunicació de la companyia que va reunir més de 170 empleats. L’acte d’establiment del conveni de col·laboració va comptar amb la presència de Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, qui va rebre l’aportació econòmica de mans de Peter Holicki, vicepresident sènior d’Operacions, Fabricació i Enginyeria i Medi Ambient, Salut i Seguretat per a Dow Chemical Company. Així mateix, també van assistir-hi Jaume Sariol, Director del Complex Industrial de Dow Tarragona; Ana Santos, tinenta d’alcalde de Polítiques d’Igualtat i Serveis a la Persona de l’Ajuntament de Tarragona; i Ferran Roca, representant del col·lectiu ‘Festa per a Tothom’.
 
Durant l’acte, Ballesteros va mostrar el seu “agraïment a Dow pel seu suport continuat al programa de ‘Festa per a Tothom’”, així com també va agrair “als empleats de Dow i als seus familiars el suport i la col·laboració per fer possible que, any rere any, aquest programa festiu sigui un èxit”. Finalment, l’alcalde de Tarragona va posar en valor el fet que “gràcies al compromís de Dow i en base a la feina feta en el marc del ‘Festa per a Tothom’, ara sorgeix aquesta oportunitat de construir un nou element festiu i cultural que serà portat per persones amb capacitats diferents”, fet que suposa “un valor afegit per a la nostra ciutat”.
 
Per la seva banda, Peter Holicki va afirmar que per a ell va ser “un veritable honor estar present en l’inici d’aquest projecte”, alhora que va agrair la presència de l’alcalde de Tarragona en l’acte perquè, segons va dir, “posa de manifest la importància del que avui presentem i l’estret grau d’entesa i col·laboració entre el municipi i la nostra companyia”. Així mateix, Holicki va apuntar que “aquest és un bonic exemple que podrem exportar a altres localitats on tenim presència”.
 
Aquest últim va voler “agrair el continu suport que ens ofereixen Dow i els seus empleats”, així com també va destacar “l’oportunitat de fer realitat aquest somni de tenir un gegant propi, perquè és un fet que dóna continuïtat i potencia l’activitat que desenvolupem des del projecte de ‘Festa per a Tothom’”.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.