Col·laboració entre Productos del Café i l’IMFE Mas Carandell per formar professionals baristes

Col·laboració entre Productos del Café i l'IMFE Mas Carandell

L’empresa Productos del Café, companyia del grup Nestlé, i l’Institut Municipal de Formació i Empresa Mas Carandell han signat aquest dimarts 27 de febrer un conveni de col·laboració per dissenyar i impartir conjuntament l’itinerari formatiu de Barista de nivell avançat, adreçat a joves que estudien a Mas Carandell.

La signatura de l’acord, que va tenir lloc a les instal·lacions de Mas Carandell, va anar a càrrec de Sergi Pascual, director gerent de Productos del Café , i del regidor de Medi Ambient, Recursos Humans i Ocupació, Daniel Rubio, com a president de l’IMFE.

La col·laboració estableix que la formació serà impartida per professionals de Productos del Café a instal·lacions de l’empresa, durant cinc sessions de tarda que tindran lloc el mes de març. Mas Carandell, per la seva part s’encarregarà de la gestió administrativa del curs, l’assegurança de l’alumnat i l’acreditació final.

El regidor Daniel Rubio, explica que s’ha ofert aquesta oportunitat formativa a un grup de nois i noies joves que estan cursant a l’IMFE Mas Carandell el curs d’Auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració; la qual suposa un valor afegit a la formació que cursen. Però afegeix que és una opció voluntària per aquest alumnat, i que s’impartirà fora del programa i de l’horari de l’actual PTT en el que participen.

Per la seva part, Sergi Pascual considera que “aquest acord respon un cop més a l’aposta de Nestlé per oferir oportunitats d’ocupació i formació als menors de 30 anys. A més, permet als estudiants posar en pràctica els seus coneixements de barista relacionat amb el món del cafè”.

L’empresa local Productos del Café, societat del grup Nestlé, es dedica a la producció i venda de cafè i productes complementaris. L’organització, compromesa amb l’impuls de la formació i l’ocupació juvenil, desenvolupa la Iniciativa “Global Youth Employment: Nestlé needs YOUth” que impulsa Nestlé des del 2013, desenvolupant actuacions que afavoreixen l’ocupació del col·lectiu de nois i noies menors de 30 anys, i portant a terme activitats de qualificació i orientació professionals juvenil en col·laboració amb altres entitats. La col·laboració entre l’empresa i l’IMFE per a la formació de professionals baristes, s’emmarca en aquesta Iniciativa.

En aquests moments ja s’ha realitzat una primera trobada, prèvia a la formació, entre Productos del Café i els nois i noies de Mas Carandell que han expressat la voluntat de fer el curs. L’objectiu ha estat explicar el funcionament del projecte i realitzar contactes individuals per copsar la motivació de cada jove i seleccionar les sis persones que participaran.
Finalitzada la formació, i per potenciar l’ocupació dels joves, Productos del Café informarà a les seves empreses client d’aquesta col·laboració, mentre que Mas Carandell es compromet a tenir en compte les que manifestin interès per acollir alumnes en pràctiques en vistes a una possible inserció laboral posterior.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.