Comença el cicle Reactivem (Reus) des de l’Economia verda i circular

Aquest dimecres 5 de maig, s’inicia el cicle Reactivem (Reus) des de l’economia verda i circular, inclòs al Pla de Reactivació Econòmica de l’Ajuntament de Reus, amb l’objectiu de promoure la dinamització econòmica i donar a conèixer nous perfils professionals en l’àmbit de la sostenibilitat i la cura del medi ambient. El cicle, d’accés lliure i en format virtual via Zoom, consta de tres seminaris web i una taula rodona, un total de quatre accions que s’oferiran tots els dimecres del mes de maig de 12 a 13h30.

Pel regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, “l’economia verda és un dels eixos transversals que han d’impulsar els plans de reactivació socioeconòmica, ja marcat des de les directrius de la UE, per la capacitat de transformació que representa. Tots els aspectes relacionats amb l’estalvi dels recursos i la cura del medi ambient, són una oportunitat molt important per reorientar i ampliar l’activitat de moltes empreses i professionals, i generadora de llocs de treball a curt i mig termini”. D’aquí l’interès de Mas Carandell en dissenyar aquest cicle.

El primer seminari web, Emergència climàtica, serà aquest dimecres, i anirà a càrrec del professor i director del Departament de Geografia de la URV, i investigador de C3 Climate Change, Enric Aguilar, que donarà a conèixer la realitat d’aquesta emergència.

La segona sessió serà la d’Economia circular i nous perfils professionals, que oferirà el responsable de l’Observatori de l’FP a la Fundació BCN FP, Àngel Tarriño, el qual explicarà les ocupacions associades al desenvolupament de l’economia circular, així com els requeriments i les tasques pròpies que se’n deriven dins les empreses. Tindrà lloc el 12 de maig.

Pel dimecres 19 de maig, hi ha programada una taula rodona, Oportunitats de l’economia circular per a les empreses, que serà moderada per Jordi Oliver, director executiu d’Inèdit Innovació, SL, i comptarà amb la participació de David Franquesa, fundador d’Electronic Reuse i investigador de la UPC, Miquel Vidal, coordinador d’Economia circular de la Fundació Formació i Treball, i Javier Fernández, soci fundador de Carbón Vivo, SCCL. Un espai de reflexió on s’exposaran bones pràctiques empresarials de diferents sectors en relació a l’economia circular i es debatrà a partir de les diferents experiències.

Tanca el programa el seminari web del 26, en el que intervindran Marc Segura, director general de Solcam i Gerard Pagès, soci i director financer d’Albert Grup Renovables, per explicar també a partir d’experiències d’empreses, les Oportunitats i reptes de la transició energètica i l’acció climàtica.

El cicle Reactivem (Reus) des de l’economia verda i circular, es desenvolupa en el marc del Pla Reactivem Reus i s’organitza des de Mas Carandell. Ha estat dissenyat per sensibilitzar i impulsar la implementació de l’Agenda 2030 i dels objectius de desenvolupament sostenible 7 (Energia neta assequible), 8 (Treball digne i creixement econòmic), 12 (Consum i producció responsables) i 13 (Acció climàtica). La inscripció a cadascuna de les activitats es formalitzarà per separat des del web mascarandell.cat/ agenda.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.