L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Salou col·labora amb l’entitat sense ànim de lucre Good Karma Projects en l’organització d’una jornada de neteja de residus, ‘Clean Up’, que tindrà lloc aquest proper dissabte, 8 de maig, de 10 a 13 h, en sis diferents punts del municipi.
Aquesta acció es realitza en el marc de la setmana ‘Let’s Clean Up Europe 2021’, que es promou als espais naturals de tota Europa, del 7 al 9 de maig.
Les zones i punts de trobada seran els següents indrets de Salou: Platja de Ponent (Base Nàutica); Platja de Llevant (Monument els Pilons); Platja Llarga (Sorral); Cap Salou (Punta del Cavall); Emprius (Pistes de bàsquet); i avinguda de Joan Fuster (Zona de vianants darrere de l’Hotel Sol Costa Daurada).
L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assenyalat que “aquest tipus de jornades de neteja del nostre municipi ens ajuden a fomentar la conscienciació entre la ciutadania sobre la necessitat de tenir cura del nostre planeta”. També ha assegurat que “és una forma d’apropar petits i grans a la natura, i fer-los partícips de les tasques de neteja i gestió de residus que cal dur a terme, en el dia a dia, per vetllar per la preservació del medi natural i el seu ecosistema”.
Per la seva banda, la regidora de Medi Ambient, Estela Baeza, ha explicat que “reforcem l’aposta per la cura del nostre entorn; i ho fem de la mà de Good Karma Projects, qui organitzarà les diferents neteges, recollirà les dades i realitzarà un informe posterior”; i ha afegit que “volem que aquestes accions tinguin una continuïtat i poder prendre decisions basades en les dades extretes dels informes que es vagin realitzant”.
Així mateix, la regidora ha dit que “creiem que aquestes iniciatives ens ajuden a reforçar la tasca de conscienciació, per anar reduint, dia a dia, la generació i recollida de residus”; i, per aquesta raó, “animem tota la ciutadania a participar-hi, aquest proper dissabte”.
Cal apuntar-se, prèviament, durant aquesta setmana, a través de l’enllaç (FES CLIC AQUÍ). Un cop realitzada la inscripció, es rebrà un correu electrònic de confirmació, amb tots els detalls, instruccions i metodologia de la trobada. Es podran formar grups d’activistes, amb la família, amistats, veïnat, etc.
Aquestes recollides seran dirigides per representants de l’organització Good Karma Projects, que posaran a disposició de les persones participants tot el material necessari. Es distribuiran els assistents en els diferents punts, en formacions de, màxim, 6 persones o grups familiars, evitant, d’aquesta manera, aglomeracions. La classificació de residus també es farà per grups. A més, es recorda que l’ús de mascareta serà obligatori, i que caldrà respectar, en tot moment, la distància interpersonal d’1,5 metres, de manera que no es muntaran carpes ni suport material.
Good Karma Projects també encoratja a la població a que, durant la jornada, comparteixi imatges a les xarxes socials, amb el hashtag #cleanupwithgoodkarma i etiquetant a @goodkarmaprojects
Cal recordar que l’organització genera una base de dades sobre brossa al medi natural, que serveix per donar visibilitat a la problemàtica i que es posa a disposició de la comunitat científica.
Aquesta jornada ‘Clean Up’ dona compliment als ODS número 13, ‘Acció pel Clima’; al 14, ‘Vida Submarina’; i al número 15, ‘Vida d’ecosistemes terrestres’; i posa de manifest el compromís que Salou té amb l’Agenda 2030.