Comença el programa ‘Cambrileja l’Estiu’

El programa d’activitats culturals i festives Cambrileja l’Estiu arrencarà demà dimecres, 6 de juliol, amb un espectacle del circuit municipal Fem Dansa, que es podrà veure a la plaça del Pòsit.  La programació continuarà tots els dimecres de juliol i agost a les 20 hores amb actuacions de teatre de carrer, dansa i música en directe pels carrers del port.  

Continuant amb el treball tranversal que es va iniciar el 2020 amb la creació del cicle Cambrileja, el Patronat de Turisme i les regidories de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Cambrils tornen a oferir una programació de carrer els mesos d’estiu, juliol i agost. L’objectiu és ampliar l’oferta cultural del municipi i apropar les arts escèniques a tots els públics, a més d’afegir un atractiu turístic a l’estiu de Cambrils.  

PROGRAMACIÓ CAMBRILEJA L’ESTIU

 

JULIOL  
Dimecres, 6  Dansa CONSEQUÈNCIES  (Fem Dansa) Cia. Moveo 
Dimecres, 13  Música Terramar Xarop de Canya 
Dimecres, 20  Dansa MULLÏER (Fem Dansa) cia. maDUIXA  
Dimecres, 27  Música Txaranga BANSONATS Bandonats  
AGOST  
Dimecres, 3   Música Tecnotubs Traüt de Tari 
Dimecres, 10  teatre Hotel Insolits  Cia Insolits 
Dimecres, 17  teatre Scruba Cia Insolits 
Dimecres, 24  Música TXARANGA BAND TOCATS Band tocats 

Cambrils se suma al projecte Fem Dansa 

Cambrils s’ha sumat enguany al projecte Fem Dansa liderat per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya) amb la programació de dues actuacions a la plaça del Pòsit que formen part del programa Cambrileja l’Estiu i una trobada de professionals de les companyies amb els centres de dansa de Cambrils i alumnes del Taller de Dansa organitzada per la regidoria de Joventut.  

El dimecres 6 de juliol la companyia Moveo presentarà l’espectacle Conseqüències, que explora a través del moviment les relacions entre la nostra vida diària i el temps accelerat en què vivim.  

Des del 2005 aquesta companyia porta als escenaris internacionals un treball de creació que recorre les possibilitats narratives del cos i la riquesa expressiva del moviment. El seu espectacle ha estat reconegut pel Premi Dansacat 2020 a la millor coreografia, el Premi Moritz de la Fira de Tàrrega 2017 a la millor estrena d’Art de Carrer, una nominació als premis de la Crítica 2018.  

El segon espectacle de dansa arribarà a Cambrils el dimecres 20 de juliol amb la producció Mulïer de la companyia Maduixa, que des del 2004 elabora creacions artístiques de sala i de carrer per a tots els públics. La recerca i la mescla de disciplines són el seu principal motor creatiu per descobrir nous llenguatges escènics i arriscar sempre per a crear les seves pròpies històries. 

La companyia Maduixa portarà a Cambrils un espectacle de dansa sobre xanques interpretat per cinc ballarines. Amb aquest muntatge, amb les done com a punt de partida, pretenen investigar els límits físics amb la dansa i l’equilibri, el moviment i la poesia o la força i les emocions. L’espectacle neix de la necessitat d’endinsar-se en la identitat femenina a través del joc corporal, tot posant l’accent en la imatge, la poètica visual i la narració per tal d’arribar a la sensibilitat de l’espectador. Es tracta d’un homenatge a totes les dones que durant segles i segles d’opressió han lluitat i segueixen lluitant per mantenir viu el seu jo salvatge, i que reclamen el seu dret de ballar i córrer lliurement per la nostra societat.  

Entre altres, el 2018 l’espectacle va guanyar el Premi Arts Escèniques Valencianes 2018 a millor espectacle de carrer, millor ballarina, millor composició musical i millor direcció coreogràfica, i el 2017 va aconseguir els premis Deventer Award al a contribució de la arts de carrer, Umore  al millor espectacle, Max a la millor composició musical i espectacle de carrer i Moritz de la Fira de Tàrrega a la millor estrena.  

El projecte Fem Dansa és una de les sis accions específiques per incentivar la presència de la dansa professional catalana previstes al Pla d’Impuls a la Dansa engegat pel Departament de Cultura de la Generalitat en consens amb el Mercat de les Flors, el Sismògraf, l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya, l’Associació de Companyies Professionals de la Dansa de Catalunya, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i 37 municipis de Catalunya.  

El projecte consisteix en la creació d’un circuit municipal integrat i una programació específica de dansa de companyies catalanes i activitats formatives de creació de públics. 

Després de sis anys, Fem Dansa ha permès programar més de 60 actuacions de dansa i activitats addicionals a les que ja estaven programant anualment els municipis adherits. Amb les tres noves incorporacions d’enguany, ja són 14 els municipis que s’han compromès a programar dansa i activitats formatives relacionades: Alcover, Amposta, Argentona, Cambrils, Celrà, Juneda, La Garriga, Lloret de Mar, Martorell, Palamós, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Joan de les Abadesses, Sant Pere de Riudebitlles i Tremp. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.