Programació d’estiu per a la gent gran

La regidoria de Salut i Ciutadania ha preparat per a aquest mes de juliol una extensa programació d’activitats dirigides a persones majors de 60 anys i que s’han batejat com a Juliol a la Fresca i que inclou propostes de cuina, marxa nòrdica, música, tallers de memòria, lectura, noves tecnologies, meditació, cinema o rutes saludables. Aquesta programació comença un cop tancat el cu rs amb un balanç de 1.100 persones participant a les activitats dutes a terme. 

Òscar Subirats, regidor de Salut i Ciutadania, ha aprofitat per explicar que els Casals Municipals de la Gent Gran han tingut una participació de 838 persones. Les activitats amb més èxit han estat les que requereixen activitat física, com gimnàstica o balls. Segueixen en nombre de participants, les activitats vinculades al manteniment de les habilitats personals, com els tallers de memòria, cuina, teatre o manualitats. “Hem tronat a la presencialitat i valorem molt positivament la participació de la Genet Gran a totes les activitats que hem organitzat des dels Casals Municipals i del programa Grantivisme”, ha dit el regidor. 

Precisament, l’altre paquet d’activitats que no formen part pròpiament dels Casals de la Gent Gran, però que estan incloses al programa Grantivisme, han aplegat més de 260 persones i han inclòs marxa nòrdica, visites als museus, activitats intergeneracionals, meditacions, tallers de resiliència o cuines del món.

Com a continuació d’aquesta activitat, amb propostes continuistes i d’altres de totalment noves, comença aquest juliol l’activitat d’estiu. Subirats ha explicat que “es tracta d’un programa de caire cultural, esportiu i d’oci, emmarcat en el Pla d’envelliment actiu i saludable de Reus, que s’adreça principalment al col·lectiu longeu de la ciutat i que impulsa accions vinculades a la salut física, psíquica i social de la persona, i que potencien les relacions socials entre els diferents col·lectius”. 

Sempre que l’activitat ho permeti, l’espai escollit serà a l’aire lliure, parcs i jardins de diferents zones i equipaments de la ciutat, per aprofitar el bon clima de l’estiu i visibilitzar el col·lectiu.

Per relitzar aquestes activitats es col·labora amb els diferents departaments i tècniques d’altres regidories de l’Ajuntament, com els centres cívics, Solidaritat i cooperació, les Bibiloteques Municipals i Reus Cultura.

Aquest programa d’estiu també s’emmarca dins l’Eix de progrés social indicat en el full de ruta del Pla d’acció Municipal de Reus 2019-2013 (PAM), amb l’objectiu de garantir cohesió social i projectes i serveis de qualitat. En aquest eix de treball hi ha l’àmbit de «salut a totes les polítiques» que els objectius pels quals es treballa són, entre d’altres, els de promoure l’apoderament de les persones i de les comunitats pel què fa la seva pròpia salut.

Aquestes actuacions competència de la regidoria de Salut i Ciutadania, concretament de la promoció de la Salut, segueixen el projecte promogut per l’OMS de «ciutat amiga de la gent gran» per impulsar polítiques d’envelliment actiu.

Les activitats noves d’aquest estiu 2022

  • MÚSICA ACTIVA! Activar cos i ment

Dimarts 5, 12 i 19 – Horari:10:00 h a 11:30h – Lloc: C.C.Ponent

Activitat dirigida a persones majors de 60 anys.  Taller dut a terme per la Maria Luisa Salvido de Comunicación Sonora (musicoterapeuta)

L’objectiu general: Crear un espai lúdic i entretingut, on les persones majors se sentin còmodes i lliures d’expressar-se, experimentar i compartir experiències sonores i musicals amb altres persones.

Els objectius específics:
– Afavorir el contacte social i divertir-se a través d’activitats que tenen com a eix comú la música.
– Facilitar el moviment corporal a través de la música, respectant les possibilitats de cada participant.
– Estimular habilitats cognitives com: l’atenció, la memòria i la comunicació (verbal i no verbal)

  • TASTET D’EXPERIÈNCIA 3D Activitat intergeneracional (persones  a partir de 60 anys i nois i noies a partir de 10 anys). Taller dut a terme per l’empresa ExpaciaXR

Divendres 15 de juliol – Horari:10:30 h a 11:30h – Lloc: C.C.Carme

L’objectiu general del taller és donar a conèixer les possibilitats de la realitat virtual com a eina per afavorir les relacions entre avis i nets. Nova tecnologia per compartir noves vivències: visitar llocs exòtics, aprendre a dibuixar o jugar en l’espai virtual, entre d’altres activitats.

  • MONOGRÀFICS DE MARXA NÒRDICA

Els dimecres de juliol – Horari: De 9:00 h a 10:30 h -Lloc: diferent en funció el dia:

– Dimecres 6 – “MARXA NÒRDICA I TREBALL ACTIU DEL PEU” Lloc: Parc de Sant Jordi

– Dimecres 13 – “MARXA NÒRDICA I TREBALL D’ESPATLLA” Lloc: Parc del Mas Iglésies

– Dimecres 20 – “MARXA NÒRDICA I TONIFICACIÓ” Lloc: Parc del Trenet

Activitat dirigida a persones majors de 60 anys.  Taller dut a terme per l’empresa Ennatura’t

Aquesta activitat l’hem realitzada durant tot el curs lectiu amb molt bona rebuda cada dimecres al matí 1h30’ d’activitat. Aquest estiu la presentem amb format de monogràfic, fent un treball més concret i acurat del nostre cos i en altres espais i parcs de la ciutat, d’aquesta manera ens permet arribar a un públic més ampli.

L’objectiu del taller és ser actius en el nostre dia a dia ens aporta múltiples beneficis, entre els que figuren:

– preveu malalties

– millora la qualitat física i el funcionament de l’organisme

– augmenta l’esperança i la qualitat de vida

– ajuda a dormir millor i afavoreix el descans

– afavoreix les relacions socials i fomenta valors positius

– millora la salut mental

– millora la memòria i la capacitat d’aprenentatge

Caminar o, millor encara, practicar la marxa nòrdica és un d’aquests hàbits saludables que contribueix a millorar la nostra qualitat de vida. Fer-ho en companyia i a l’aire lliure, preferentment a la natura, son també factors determinants per gaudir encara més de l’activitat física.

  • TALLER TASTET D’ESTIU SALUDABLE

Dimarts 19 de juliol – Horari: 18:30 h a 20:00 h Lloc: Parc de Mas Carandell

Activitat dirigida a persones majors de 60 anys.  Taller dut a terme per la nutricionista Yolanda Anfrons de l’entitat «con eSe de salud»

Taller amb l’objectiu de promocionar la cuina saludable i l’educació nutricional

  • MEDITACIÓ EN MOVIMENT Activitat avis i nets

Dijous 21 – Horari: 9:30 h a 11:00 h – Lloc: Jardí de la Casa Rull

Activitat dirigida a persones majors de 60 anys i als seus nets i netes.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.