Comença la prova pilot de recollida de poda a la urbanització Sant Miquel de Mont-roig del Camp

Comença la prova pilot de recollida de poda a la urbanització Sant Miquel de Mont-roig del Camp

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha repartit bujols a les cases per tal que els veïns i veïnes hi puguin dipositar els residus generats en les tasques de jardineria

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha iniciat, aquesta setmana, la prova pilot de recollida porta a porta dels residus de poda a la urbanització Sant Miquel. La iniciativa forma part del projecte “Reduir i Reciclar, tot és començar”, un ambiciós pla, engegat el passat mes de novembre, per millorar la gestió dels residus al municipi.

En el marc d’aquest projecte, un dels àmbits que vol millorar l’Ajuntament és la recollida de les restes de poda i jardineria (branques d’arbres i arbustos, poda de tanques vegetals, herbes i fulles, etc.). Es tracta d’un residu habitual al municipi amb un cost de tractament elevat, ja sigui perquè no es separa correctament dels altres residus o per l’ús incorrecte que es fa del servei per part d’empreses i professionals. És per això que aquesta setmana s’ha començat a testejar un nou servei de recollida d’aquests residus a la urbanització Sant Miquel. Per fer-ho possible, el consistori ha repartit un bujol o petit contenidor a totes les cases i s’ha posat en contacte amb els diversos veïns i veïnes d’aquesta zona per explicar-los com funcionarà, a partir d’ara, la recollida de les restes vegetals en aquest punt del municipi. En concret, el veïnat haurà de dipositar les restes de poda a dins del bujols i deixar-los davant de la porta de casa seva els diumenges a la nit. El servei de recollida de residus passarà casa per casa per buidar els bujols a primera hora del matí de cada dilluns. Amb aquesta recollida de la poda s’assegura una correcta gestió i es facilita el seu tractament final, garantint el compostatge dels residus vegetals recollits. A més, els veïns i veïnes guanyen en comoditat i s’evita col·lapsar els contenidors de la via pública. Paral·lelament, el contenidor de restes de poda d’aquesta urbanització restarà tancat i només s’obrirà en un horari molt concret per aquells veïns i veïnes de la urbanització que no s’hagin pogut adherir a la iniciativa.

Si el resultat de la prova pilot a la urbanització Sant Miquel és satisfactori, l’Ajuntament estudiarà estendre aquest nou sistema de recollida en altres punts del municipi.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.