Salou contracta una jove en pràctiques, gràcies al programa de Garantia Juvenil a Catalunya

Salou contracta una jove en pràctiques, gràcies al programa de Garantia Juvenil a Catalunya

La jove treballarà, durant 6 mesos, de forma temporal, al departament d’Ensenyament, atès el volum de feina generat arran de la pandèmia al món educatiu

L’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Salou ha contractat una jove en pràctiques per a la plantilla del departament d’Ensenyament, de forma temporal, durant 6 mesos, gràcies al programa de Garantia Juvenil a Catalunya, per tal que pugui donar-hi suport, atès el volum de feina generat arran de les conseqüències de la pandèmia de la COVID-19 al món educatiu. Així mateix, la jove podrà adquirir experiència, enriquir el seu currículum i formar-se.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha destacat “la necessitat de garantir una educació i formació de qualitat al nostre jovent, que és el futur de la nostra ciutat”. Per aquesta raó, ha manifestat que “des de l’Ajuntament, posarem al seu abast totes les facilitats possibles, per tal que pugui ampliar i millorar les seves oportunitats en el món laboral”.

Per la seva banda, la regidora de Serveis Educatius i d’Infància, Joventut i Adolescència, Julia Gómez, ha assenyalat que “des de l’àrea de Joventut s’han fet els tràmits pertinents per tal de poder comptar amb la contractació d’un/a jove del nostre municipi i, a banda de contribuir en la seva formació laboral, ens farà de suport al departament en aquets moments en què cal afrontar molts assumptes sobrevinguts, arran de la pandèmia”.

En el marc del programa de Garantia Juvenil a Catalunya, el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) incentiva la contractació en pràctiques de joves amb formació per millorar la seva ocupabilitat amb l’adquisició de les aptituds i les competències derivades de la pràctica laboral i afavorir, d’aquesta manera, la seva incorporació al mercat laboral, de forma estable i duradora en el temps.

Aquest programa ofereix subvencionar contractes de treball en pràctiques durant un període de sis mesos, a jornada completa, a ajuntaments de Catalunya, consells comarcals de Catalunya, i entitats sense ànim de lucre, legalment constituïdes i amb centre de treball.

D’aquesta manera, el programa facilita que joves menors de 30 anys a l’atur, en possessió d’un títol universitari o de formació professional de grau mitjà o superior o títols oficialment reconeguts com equivalents, o d’un certificat de professionalitat, puguin dur a terme un període de pràctiques laborals.

Cal recordar que, cada 15 dies, el PIJ compta amb una referent d’ocupació del Consell Comarcal que assesora els joves en orientació laboral i formativa, i els fa un seguiment, així com els dona d’alta al programa de Garantia Juvenil. 

Per a més informació sobre el programa Garantia Juvenil, el jovent pot adreçar-se, amb cita prèvia, al Punt d’Informació Juvenil (PIJ) a la Masia Tous, al telèfon 661 58 34 13 i al 977 35 07 86, i al correu electrònic joventut@salou.cat

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.