Comença l’activitat dels casals d’estiu d’Educació

Els casals d’estiu “Aventura’t amb l’estiu educatiu i de lleure”, dirigits als infants de 3 a 12 anys, i el Campus Jove per a estudiants d’ESO, organitzats per la regidoria d’Educació en el marc de la programació Reus365 Estiu, han començat aquesta setmana amb un bon nombre d’infants i joves inscrits.

Els casals d’estiu “Aventura’t amb l’estiu educatiu i de lleure”, adreçats als infants de 3 a 12 anys, es van iniciar el passat dilluns amb uns 200 inscrits per la primera setmana. Aquests casals giren al voltant del teatre i la interpretació, la sostenibilitat, la robòtica i la tecnologia, la natura i el medi ambient, el patrimoni cultural, la música i la dansa, el circ i les arts gestuals. L’oferta inicial prevista s’ha adequat a la demanda i a les necessitats de les famílies, de manera que alguns casals i serveis d’acollida  s’han redimensionat i tres s’han tancat. 

L’horari dels casals és de 9 a 13 h, amb possibilitat d’acollida matinal i de migdia i tenen una durada de 4 o 6 setmanes, amb una oferta de 30 places setmanals. Els preus dels casals oscil·len entre 5€, 25€ o 50€ per setmana, segons els criteris d’inclusió social.

Tot i que el ritme de les inscripcions ha estat bo, encara queden places disponibles en alguns grups, especialment per les dues darreres setmanes del mes de juliol i agost . Pel moment, s’han inscrit al voltant dels 200 alumnes les dues primeres setmanes. 

Tota la informació d’aquests casals es pot consultar al web  https://www.reus.cat/casalseducatius i les inscripcions a través de https://inscripcions.reus.cat/

Campus Jove 2021

Pel que fa al Campus Jove 2021, adreçat als joves d’estudiants d’ESO de la ciutat i que també ha començat aquesta setmana, des de la regidoria d’Educació (amb el finançament del Pla Millora Oportunitats Educatives,  programa fruit de la col·laboració del Ministerio d’Educación y Formación Profesional i el Departament d’Educació de la Generalitat) i en col·laboració amb la regidoria de Joventut, s’ha preparat una oferta de 6 campus amb 24 places per grup.

L’objectiu és que els joves puguin divertir-se mentre aprenen modalitats artístiques com cantar rap, ballar hip hop, tècniques de circ, creació audiovisual, dibuixar i pintar grafittis, i experimentar el teatre.

Cada campus ofereix dos d’aquests tallers, i a més a més ho compagina amb un espai de revisió i consolidació de competències bàsiques de cara a començar el curs següent més ben preparats.

Aquestes activitats tenen una durada de 3 setmanes al juliol. De dilluns a dijous en horari de matí de 10 a 13h fins el 22 de juliol. Els divendres es potenciarà que els grups participin en altres activitats programades per Joventut.

La implicació dels instituts ha estat clau per a la difusió dels campus i motivar l’alumnat a gaudir-ne. En total, ja s’han inscrit prop d’un centenar d’alumnes.

Obertura d’escoles

Com cada any, des de la regidoria d’Educació es dona suport a les AMPES, les entitats de lleure, les associacions  i les entitats esportives o veïnals  per tal de que puguin sumar les seves activitats i casals  d’estiu a la programació de ciutat.

16 de les 21 escoles de Reus s’obriran per acollir alguna d’aquestes activitats, que com a novetat aquest any, també es difonen a la plataforma de comunicació de tota l’oferta d’estiu a nivell de ciutat Reus365.

Cal tenir en compte que les AMPES de les escoles Pi del Burgar, Joan Rebull, Alberich i Casas, amb les entitats Ben Enllà i Fem-nos Amics, rebran ajuts per atendre les 25  inscripcions d’infants amb necessitats educatives especials als respectius casals. 

Reus 365 Estiu

En el marc del programa conjunt Reus365, pensat per presentar a la ciutadania l’oferta de lleure de la ciutat amb una marca pròpia i un portal conjunt on trobar la informació i fer les inscripcions, des de la plataforma inscripcions.reus.cat, tothom que ho desitgi podrà informar-se, triar i buscar, i finalment apuntar-se a totes les activitats programades durant els mesos d’estiu des de les regidories d’Educació, Salut i Ciutadania, Benestar Social, Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Esports i Cultura i Política Lingüística.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.