Comencen els Casals Educatius i de Lleure

Els Casals Educatius i de Lleure organitzats per la regidoria d’Educació de Reus han començat aquesta primera setmana de juliol amb 203 infants i 49 dirigents (entre directors i monitors, especialistes i de lleure, que han planificat la programació i gestionen els casals). La proposta s’allarga fins al 12 d’agost, amb un t otal de 17 torns de 2 setmanes cadascun.

L’oferta de casals per a aquest 2022 és de 8 propostes diferents:

  • Conviu la natura! Casal de Natura urbana i medi ambient, a l’escola Mowgli , de 3 a 12 anys, col·labora Ennatura’t.
  • Lleure i Esport! Pràctica multiesportiva, a l’escola Ciutat de Reus, de 6 a 12 anys, col·labora Consell Esportiu del Baix Camp.
  • Experimenta la ciència! Casal de ciència i tecnologia,  a l’escola Misericòrdia, de 3 a 12 anys, col·labora Petits Enginyers.
  • Dansa expressa’t! Casal de dansa i expressió corporal, a l’escola Teresa Miquel, de 3 a 12 anys, col·labora Coordinadora de dansa de Reus.
  • Trepitja Reus!  Casal de Patrimoni cultural, a l’escola Pompeu Fabra, de 3 a 12 anys, col·labora Ans Educació.
  • Circ, aprèn a volar! Casal de circ i arts gestuals, al Giny,  Centre d’arts gestuals i del Circ,  de 6 a 12 anys, col·labora  Circ les Musaranyes.
  • Casal adaptat multitemàtic, casal de diversitat funcional, a l’escola Eduard Toda, de 3 a 21 anys, col·laboren  AFAs centres d’educació especial de Reus.
  • I, finalment, l’únic casal que és de 3 torns i que, per tant, s’allarga fins al 12 d’agost, és Píxels, bits, bots… Acció! Casal de robòtica i tecnologia , a l’escola Marià Fortuny, de 3 a 12 anys, col·labora Dynamaind

Daniel Recasens, regidor d’Educació, ha explicat que “estem molt contents de l’acollida dels casals educatius, tant pel que fa al nombre de participants, com també perquè compleixen amb els criteris que ens hem marcat tant de qualitat, com de continuïtat, i en clau d’inclusió, de cohesió, d’equitat i de prescripció del lleure”.

Els preus dels casals són tarifats per torn: de 10 euros, 50 euros i 100 euros, en funció dels criteris d’inclusió social. Encara es mantenen obertes les inscripcions pel segon torn, amb places vacants en robòtica, circ, experimenta la ciència i amb la possibilitat d’ampliar algun grup si hi ha demanda. Fins a l’actualitat hi ha inscrits 394 nens i nenes i les inscripcions es poden fer a través del portal inscripcions.reus.cat

Són casals molt oberts, amb propostes diferents, i que enguany han incorporat la piscina com a element lúdic, que s’incorpora a cada casal en funció de les seves especificitats.  

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.