Comencen les Jornades de Literatura Digital 2019

Les Biblioteques Municipals de Reus i el Centre de Lectura han organitzat quartes Jornades de Literatura Digital que tindran lloc a la ciutat aquest dijous 24 d’octubre, coincidint amb el Dia Internacional de les Biblioteques Públiques, i divendres 25 d’octubre. 

La primera de les activitats tindrà lloc aquest dijous a les 18:30 h a la Biblioteca Xavier Amorós. Serà la xerrada «eBiblioCat és la plataforma de continguts digitals, a càrrec de Rafael Repiso, de la Secció de gestió de la col·lecció del Servei de Biblioteques de la Generalitat. A continuació, a les 19:15 h, Jaume Teixidó Montalà, arxiver de l’Arxiu Comarcal del Baix Camp, pronunciarà la xerrada «la premsa històrica local de Reus a travès del XAC».

Per finalitzar aquest cicle, el divendres 25 d’octubre a les 19:00 h, al Centre de Lectura, Sandra Reoyo, Coordinadora de Recursos d’informació per la Recerca de l’Àrea de Ciència Oberta Concorci de Serveis Universitaris de Catalunya ens explicara «La ciència oberta com a eina per a la difusió de la recerca i de la cultura». A continuació Montserrat d’Anciola, cap de la Biblioteca del Centre de Lectura ens parlarà de les eines digitals per a la consulta de fons històrics i patrimonials a la Biblioteca del Centre de Lectura.

Pel que fa al cicle commemoratiu del 50 anys de la mort de Margarita Xirgu amb la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, la Biblioteca Pere Anguera acull fins al 31 d’octubre l’exposició «Margarita Xirgu: L’actriu i la Dona».  Aquest dimecres 23 d’octubre, a les 18:30 h al mateix espai bibliotecari, tindrà lloc la lectura dramatitzada a càrrec de l’actriu Àngels Bassas «La correspondència de Margarida Xirgu». Per finalitzar, el dia 5 de novembre a les 18:30 h, i també a la Biblioteca Pere Anguera, tindrà lloc la xerrada «Margarida Xirgu; l’actriu catalana més internacional del seu temps», a càrrec d’Araceli Bruch. Tots els actes són oberts.

Amb aquestes activitats, les Biblioteques MUnicipals de Reus han dedicat el mes d’octubre a fer difusió del patrimoni bibliogràfic amb el programa “Tardor i patrimoni”, Juntament amb el canvi d’horari de la sala de Reserva i col·lecció local, que ara passa a obrir les tardes de dilluns a dijous i només els matins de dilluns i divendres, tenen l’objectiu de difondre el ric fons patrimonial de les seves col·leccions i a fer-se més accessibles no només per estudiosos i investigadors sinó tamé per al públic general i estudiants.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.