Comissió Institucional de la Xarxa Territorial de Museus de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre

El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona ha acollit, per primera vegada, la Comissió Institucional de la Xarxa Territorial de Museus de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre. El MAMT forma part de la Xarxa Territorial de Museus des del 2023.

La reunió, que ha estat presidida per la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Garriga, ha comptat amb la participació de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, que ha donat la benvinguda als assistents en nom de la institució.

La Xarxa Territorial de Museus de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre impulsa tot un conjunt d’accions cooperatives de suport als museus, fomenta actuacions transversals en matèria museística i dona suport econòmic per dinamitzar els equipaments museístics i millorar els continguts i activitats que ofereixen a la ciutadania.

El MAMT forma part de la Xarxa juntament amb el Museu d’Alcover, el Museu de les Terres de l’Ebre (Amposta), el Museu d’Història de Cambrils, el Museu Deu, el Museu Apel·les Fenosa i el Museu Pau Casals (tots tres del Vendrell), el Museu Terra (l’Espluga de Francolí), el Museu Comarcal de la Conca de Barberà (Montblanc), el Museu de Reus, el Museu Diocesà de Tarragona, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, el Museu de Tortosa i el Museu de Valls.

Un cop celebrada la reunió de la Comissió, els assistents han visitat les dependències del Museu d’Art Modern de la Diputació a Tarragona, on han pogut veure la col·lecció permanent del MAMT i les tres exposicions programades actualment: “L’ocell canta, Baya pinta. Fatma Haddad (Baya). Bordj-el-Kifan, 1931 -Blida, 1998.Algèria. Col·lecció Salim Becha”; TÀPIES-ROYO 1969-1973. Un tapís de la Col·lecció Rodríguez Veyrat; Artists Contemporans. Obres d’autores dones.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.