Aprenem Junts, del 6 al 15 de maig

Aprenem Junts, el Congrés de projectes  del Pla Educatiu d’Entorn de Reus, se celebrarà entre els dies 6 i 15 de maig a diferents espais de la ciutat.

Aprenem Junts és un programa del Pla Educatiu d’Entorn de Reus pensat perquè  alumnes dels diferents centres educatius de la ciutat presentin i comparteixin els  projectes que hagin treballat interdisciplinàriament en un Congrés. L’objectiu fonamental és promoure la competència oral en llengua catalana de tot l’alumnat a través d’impulsar alhora la competència discursiva en haver de fer les exposicions al públic.

Enguany celebrem el IX Congrés Aprenem Junts de primària i el III Congrés Aprenem Junts de secundària. Hi participaran en total 584 alumnes de primària i 240 de secundària. La setmana del 6 al 10 de maig es duran a terme les sessions de primària als seus instituts adscrits. Pel que fa a secundària, serà el 15 de maig que se celebrarà en una única jornada a l’Auditori Higini Anglès del Palau Bofarull de la Diputació de Tarragona, on es donarà la benvinguda als participants que posteriorment es traslladaran a l’espai Boule per distribuir-se en diferents sales i presentar les seves exposicions. En cadascuna de les sales es trobaran entre tres i quatre grups de diferents centres per compartir els seus projectes i el procés d’aprenentatge dels mateixos a la resta de participants.

Els centres educatius que participen al Congrés han aplicat la metodologia ABP (aprenentatge basat en projectes)  estratègia didàctica que es caracteritza principalment perquè el punt de partida és un problema real i en la recerca de solucions mentre l’alumnat va adquirint tant competències personals com nous coneixements de diferents àmbits, tot fonamentant la interacció social i el treball cooperatiu entre iguals.

Cal recordar que el Pla Educatiu d’Entorn és una proposta de cooperació educativa entre l’Ajuntament de Reus i el Departament d’Educació de la Generalitat per donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives amb els objectius de contribuir en l’èxit educatiu, de fomentar l’educació en valors i el compromís cívic en un marc de convivència, d’impulsar la implicació de les famílies en l’educació dels seus fills, de promoure l’educació intercultural i l’ús de la llengua catalana com a element de cohesió social, i, de potenciar els estils de vida saludable i la pràctica regular de l’activitat fisicoesportiva.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.