Concentració a la plaça del Mercadal com a mostra de rebuig i denúncia a la violència d’aquest diumenge

oto_concentracio_rebuig_violencia_1-o_0

L’Ajuntament de Reus ha convocat aquest dilluns, 2 d’octubre, a les 12:00h a la plaça del Mercadal, una concentració ciutadana com a mostra de rebuig i denúncia a la violència que es va viure en el decurs de la jornada d’ahir. L’Ajuntament s’ha sumat així a la crida de les associacions municipalistes de Catalunya de promoure concentracions arreu del país. Durant l’acte, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha llegit el manifest de les entitats convocants per denunciar i rebutjar l’ús de la violència.

Posteriorment, l’alcalde, acompanyat dels portaveus dels grups municipals que integren el govern —Pdecat, ERC-MES-MDC-AVANCEM-AM i Ara Reus—, ha comparegut en roda de premsa per condemnar “categòricament l’ús de la violència com a recurs de coacció contra les persones que, lliurement, van decidir exercir un dret tan fonamental com el de decidir el seu futur col·lectiu”. “Va ser, sens pal·liatius possibles, sense excuses ni matisos, una agressió directa als drets civils que formen part del conjunt de valors a partir dels quals s’organitza no només la convivència cívica sinó l’estat de dret”.

L’alcalde ha expressat el rebuig i la indignació del Govern de Reus pels fets violents que van tenir lloc en altres ciutats i pobles de Catalunya, alhora que ha reconegut “l’actitud exemplar de civisme, de responsabilitat i de clara voluntat de convivència de totes les persones que van decidir exercir el seu dret a votar”. De manera especial, ha reconegut “la tasca professional i exemplar dels agents dels cossos dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana, que van vetllar per garantir els drets de les persones i la seva seguretat”.

Finalment, l’alcalde ha mostrat el suport del Govern a l’esperit de les mobilitzacions cíviques i ciutadanes que expressen aquest mateix rebuig, com el viscut a la plaça del Mercadal.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.