Concert de cloenda del cicle “Vermusic” i presentació del nou disc de Maria Parra

Concert de cloenda del cicle

Un total de vuit concerts que es realitzaran a espais d’interès patrimonial de Reus configuren la programació del cicle “Vermusic”, una original proposta musical inclosa a la programació de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017. És una iniciativa promoguda i patrocinada per Vermuts Miró -mecenes de la Capital de la Cultura Catalana- en col·laboració amb l’Ajuntament de Reus.

El concert inaugural de “Vermusic” es portarà a terme el 17 de març a les 20:00 h a la Casa Navàs i anirà a càrrec del guitarrista Anders Clemens. La resta de la programació inclou el Trio Montsant de música de tango al Palau Bofarull a l’abril; el concert de piano jazz d’Òscar Fernández-Pacheco al Círcol al maig; el concert de Xavier Pié & MACC al pati de l’Institut Salvador Vilaseca al juny; l’actuació del Quintet Agartha de flamenc mediterrani a l’Institut Pere Mata al juliol; el concert del quartet de guitarres 22 String Quartet a l’Institut Pere Mata al setembre; el Duo Becerra de guitarres a l’Institut Pere Mata a l’octubre i el concert de cloenda de la pianista María Parra al Círcol el 17 de novembre.

La ciutadania podrà participar a les sessions de “Vermusic” fent reserva prèvia de l’entrada gratuïta, a través del telèfon 977 010 200 o bé al correu electrònic de l’oficina de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017 capitalcultura2017@reus.cat.

A l’acte de presentació del cicle “Vermusic” hi han participat aquest divendres la regidora de Cultura Montserrat Caelles, el director de Vermuts Miró Carles Prats i la directora artística del cicle Maria Parra.

Concert de cloenda del cicle "Vermusic" i presentació del nou disc de Maria Parra

Programació
La programació prevista en detall és la següent:

  • 17 de MARÇ 20:00 h, Divendres. Concert Inaugural ( CASA NAVÀS). Guitarrista: Anders Clemens. Concert de guitarra clàssica d’un dels pocs guitarristes guanyadors del prestigiòs premi «Andrés Segovia»
  • 28 d’ABRIL 20:30 h, Divendres. (PALAU BOFARULL). Trio Montsant (Tangos): Marta Cardona (violí), Oriol Aymat (violoncel), Marcelo Mercadante (Bandoneón). «El Trio Montsant, amb prestigiosos músics de la regió, oferiran un programa atractiu de tangos».
  • 26 DE MAIG 20:30 h, Divendres. (CIRCOL). Concert de Piano jazz. Solista: Òscar Fernández-Pacheco. «El pianista Òscar Fernadez Pacheco, graduat al Taller de Músics de Barcelona en grau superior de piano, ens ofereix un programa de piano sol de jazz del seu darrer disc».
  • 16 de JUNY 20:30 h, Divendres. (PATI INSTITUT SALVADOR VILASECA). Xavier Pié & MACC. Presentació del nou CD CONNEXIONS. «El saxofonista Xavier Pié amb el guitarrista Miguel Alberto Cruz Carmona. Ens presenten el seu treball discogràfic «Connexions» amb temes propis.»
  • 13 de JULIOL 21:00 h, Dijous. (PATI INSTITUT PERE MATA). Quintet AGARTHA (Flamenc Mediterrani): Aleix Bové (guitarra), Sara Sambola (veu), Gerard Marsal (saxo/flauta travessera), David Carnicer (baixista), Curro Linares (percussió). «Quintet d’estil Flamenc amb influències de països i músiques mediterrànees, cantat amb veu suau i suggerent per la Sara Sambola en diferents idiomes»
  • 28 DE SETEMBRE 20:30 h, Dijous (INTERIOR INSTITUT PERE MATA). Quartet de Guitarres: 22 Strings Quartet . Pili Ramón, Miriam Paretas, Farid bechara (guitarres), Óscar Laso (contrabaix). «Atractiu programa el que ens oferirà el Quartet de guitarres i conrrabaix 22 strings Quartet, passejant-se entre la música espanyola i els tangos i milongas propis de la múscia d’ultramar»
  • 26 D’OCTUBRE 20:30 h, Dijous (INTERIOR INSTITUT PERE MATA).Duo Becerra (duet de guitarres): Juan Becerra i Carmen Becerra. «Concert del Duet de germans Becerra amb un original programa amb repertori arranjat per a aquesta formació i obres originals. Entre tots dos arrepleguen una vintena de premis»
  • 17 DE NOVEMBRE 20:30 h, Divendres (EL CÍRCOL) Concert de Cloenda. La pianista María Parra presenta el seu CD «Mouvement». «La pianista Maria Parra ens presenta el seu darrer treball discogràfic «Mouvement» el qual ha tingut un gran ressò i reconneixement tant a la premsa especialitzada espanyola, RTVE així com a l’estranger. Obres de Debussy, Granados i Falla».

Vermuts Miró s’ha implicat en l’organització de la Capital de la Cultura Catalana 2017 en qualitat de mecenes amb un suport de 65.000 euros. A més, Vermuts Miró oferirà com a promoció i amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017 un Vermut Miró Reserva i un Vermut Miró en format petit.

L’empresa ha explicat que vol compartir aquest gran esdeveniment de l’any 2017 amb tota la ciutadania i desitja que es participi a les moltes activitats que s’han programat. També ha expressat la voluntat que moltes d’aquestes activitats puguin tenir continuïtat en un futur.

Reus, CCC 2017
Amb més de 80 projectes confirmats i una previsió d’arribar a més de 200 projectes, que es desenvoluparan durant tot aquest any, Reus esdevindrà ciutat protagonista culturalment arreu del territori. Reus és la Capital de la Cultura Catalana durant tot el 2017 i s’adreça a tot el domini lingüístic i cultural català.

Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l’ús i el prestigi social de la llengua i la cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l’interior com a l’exterior del país.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.