Conferència de Manel Sanromà a El Círcol

“La Intel·ligència Artificial (IA): Tecnologia revolucionària o revolució tecnològica” ha estat la conferència que el Dr. Manel Sanromà, expert en Intel·ligència Artificial i president de CIVICAI, associació ciutadana que busca la implicació de la societat en la governança de la IA, ha protagonitzat la nit de dilluns a El Círcol.

Com a expert en la matèria el Dr.Sanromà considera que “La intel·ligència artificial és la més gran revolució tecnològica de la història, de la humanitat, ni més ni menys” ha reblat. Així mateix, s’ha mostrat convençut que la IA: “Canviarà la societat, les seves organitzacions i la forma de relacionar-nos, tal i com altres revolucions com l’agricultura o la indústria ho han fet. Ho farà molt ràpid, molt més ràpid que l’agricultura, que va necessitar milers d’anys per escampar-se per tot el món, o que la indústria, que n’ha trigat centenars”. “Això serà molt més ràpid”, ha insistit. 

Per a Sanromà, la Intel·ligència Artificial “Aporta grans avenços en àmbits com la ciència, la salut, l’educació, i òbviament, també els negocis de tota mena”. Durant la conferència i, ja en el paper de president de CIVICAI, ha expressat la seva preocupació respecte les conseqüències negatives que pot comportar l’ús inadequat o sense control de la intel·ligència Artificial:  “Representa potencialment grans perills socials, sobretot en les relacions laborals, és a dir, en la distribució del treball, en els drets, en les llibertats. Per tant, cal crear una governança que faci que aquesta tecnologia sigui en benefici de les persones”

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.