Conferència ‘Oulipo i l’art combinatòria (reloaded)’ al Centre de Lectura

L’escriptor reusenc Pablo Martín Sánchez pronunciarà aquest dijous 8 de juliol, a les 19.00, la conferència «L’Oulipo i l’art combinatòria (reloaded)». La conferència és l’actualització de la que va pronunciar al Centre de Lectura l’any 1991 Jacques Roubaud, escriptor, matemàtic i membre de l’Ouvroir de Littérature Potentielle (Oulipo).

Jacques Roubaud va participar a les jornades «Escriptura i combinatòria», que, organitzades pel centre KRTU i el Departament de Cultura de la Generalitat, van tenir lloc al Centre de Lectura els dies 3, 4 i 5 d’octubre de 1991. Roubaud va parlar en la seva intervenció de l’Oulipo (l’Ouvroir de Littérature Potentielle), el grup francès d’experimentació literària que havien creat l’any 1960 l’escriptor Raymond Queneau i el matemàtic François Le Lionnais. Trenta anys després d’aquella intervenció, Pablo Martín Sánchez, membre de l’Oulipo des de l’any 2014, actualitzarà la conferència de Roubaud.

Nascut a Reus l’any 1977, Pablo Martín és graduat superior en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona, llicenciat en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la Universitat de Barcelona, màster en Humanitats per la Universidad Carlos III de Madrid, doctor en Llengua i Literatura Franceses per la Université de Lille-3 i en Teoria de la Literatura i de l’Art, i en Literatura Comparada per la Universidad de Granada. Ha treballat com a lector, corrector, traductor i llibreter. Fundador de la revista Verbigracia, ha traduït autors com Alfred Jarry, Marcel Schwob, Raymond Queneau, Bernard-Marie Koltès o Wajdi Mouawad. És autor de la trilogia de novel·les El anarquista que se llamaba como yoTuyo es el mañana i Diario de un viejo cabezota (Reus, 2066).

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.