Congrés telemàtic “Aprenem junts”

Aquesta setmana 580 alumnes d’entre 4rt i 6è de primària de 14 escoles de Reus estan compartint els projectes que han treballat a classe durant els darrers mesos al congrés telemàtic “Aprenem junts”. Aquest acte ha estat organitzat pel Pla Educatiu d’Entorn i aquestes 14 escoles són de la Xarxa d’escoles públiques de Reus.               

Les escoles que participen al Congrés han aplicat la metodologia de l’Aprenentatge basat en projectes (ABP) que és una estratègia didàctica que es caracteritza principalment perquè el punt de partida és un problema «real» i en la recerca de solucions es van adquirint nous coneixements de diferents àmbits. Els alumnes són els protagonistes i gestionen el seu propi procés d’aprenentatge amb l’acompanyament dels i les mestres, i es fonamenta en la interacció social i el treball cooperatiu entre iguals per a la construcció del coneixement individual i les competències personals.

Els mestres de les escoles participants a l’Aprenem Junts s’han preparat conjuntament en vàries sessions durant els mesos de febrer i març per tal d’encarar aquest Congrés i revisar i actualitzar les seves competències en l’aplicació de l’ABP de la mà d’un expert.     

El Congrés s’ha organitzat en grups més petits que el grup classe per tal que tots els alumnes tinguin l’oportunitat d’exposar els aprenentatges i practicar les seves habilitats de comunicació oral i deixar també un temps per al debat entre els alumnes que exposen i els de les altres escoles que escolten.  D’aquesta forma un total de 42 grups d’alumnes es reparteixen al llarg dels 5 matins de dilluns a divendres de 9:15 a 11h. i en tres sales cada matí. A primera hora els rep el regidor d’Educació de l’Ajuntament, la directora del Servei de Llengua interculturalitat i cohesió del Baix Camp del Departament d’Educació, i l’equip tècnic que coordina el Pla Educatiu d’Entorn.

Les escoles participants són: Cèlia Artiga, Prat de la Riba, Marià Fortuny, Eduard Toda, Sant Bernat Calbó, Rubió i Ors, Ciutat de Reus, Pompeu Fabra, Isabel Besora, Alberich i Casas, Montsant, Teresa Miquel, Joan Rebull i Misericòrdia.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.