Salou presenta un dron aquàtic de rescat per als treballs de socorrisme a les platges

L’alcalde de SalouPere Granados, acompanyat del regidor de Seguretat Ciutadana, David González, i l’inspector en cap de la Policia Local, José Luis Gargallo, ha assistit aquest migdia a la presentació d’un dron aquàtic de rescat per als casos de socorrisme a les platges, una eina que forma part de la infraestructura de l’empresa Servitur, encarregada de la missió del salvament a la capital de la Costa Daurada.

L’acte de presentació ha tingut lloc a la platja de Llevant de Salou i ha inclòs una demostració, en directe, del seu funcionament.

Es tracta d’un vehicle no tripulat de rescat en superfície desenvolupat per a la seguretat pública, salvament marítim, ports, plataformes petrolieres i embarcacions. Ofereix unes prestacions més avantatjoses que les tradicionals fórmules, com poden ser la llanxa pneumàtica, el cèrcol salvavides, la corda i altres, ja que aquest mètode té un temps de resposta molt més optimitzat i ràpid. A banda, té molta més precisió a l’hora d’arribar fins a la víctima.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assenyalat que “la seguretat de les persones és prioritària per a nosaltres. Per això, aquest nou sistema contribuirà a que les platges del nostre municipi puguin tenir un servei de salvament més segur i pioner a tot Catalunya i a la península; una gran eina complementària a altres mètodes de salvament que ajudarà els socorristes a que puguin desenvolupar la seva tasca amb més eficàcia i rapidesa, vetllant per la vida de les persones”.

Granados també ha assegurat que “Salou demostra una vegada més que és a l’avantguarda de les millors mesures que hi pot haver al mercat per tal de donar una màxima garantia de seguretat als residents i visitants quan utilitzen les nostres platges”.

Per la seva banda, el regidor de Seguretat Ciutadana, David González, ha manifestat que el Dolphin 1, nom comercial de l’eina, “ens ajudarà a prestar un millor servei de socorrisme, en tractar-se d’un aparell compacte i lleuger que pot ser operat per només una persona i que té un desplegament ràpid i fàcil de controlar”. González ha afegit que “a través d’aquest sistema, vàlid per a qualsevol tipus d’aigües i condicions climatològiques, es minimitzen riscos tant pel socorrista com per la persona que es troba a l’aigua amb dificultats per tornar”.

Així mateix, hi haurà un major estalvi que amb les tradicionals motos d’aigua i també un 80% més de possibilitats d’arribar fins a la víctima que amb un cèrcol salvavides tradicional.

Les motos d’aigua i les llanxes pneumàtiques són cares de mantenir i d’utilitzar, mentre que aquest dron té un cost més competitiu.

Les accions amb aquest aparell es poden dur a terme tant si la víctima està conscient a l’aigua com si és una víctima passiva.

En el primer cas, el socorrista, des de la sorra, envia el dron teledirigit fins a on es troba la persona i aquesta s’hi pot agafar. En el segon cas, el socorrista pot arribar fins a on es troba la persona inconscient a través del dron aquàtic, dur a terme les maniobres per agafar-la i dur-la cap a la platja.

Pel que fa a seguretat, es tracta d’un aparell completament segur, ja que les hèlix es troben dins d’una coberta que les protegeix de cables o elements que es puguin enrotllar i prevé qualsevol dany a la víctima. El seu para-xocs frontal permet apropar-se cap a ella de forma segura.

El comandament simplificat és fàcil d’utilitzar i operar, amb un rang de comunicació de fins a 500 metres, permetent un control precís i segur de l’operació de rescat.

Està equipat amb turbines capaces de propulsar a 4m/s, una rapidesa important ja que permetrà portar a la víctima a una zona segura, amb la màxima velocitat.

El color brillant del Dolphin 1 i els seus llums parpellejants el fan extremadament visible a l’aigua i redueixen el risc que el socorrista perdi de vista la víctima.

Les bateries es troben instal·lades en compartiments independents, maximitzant la seguretat i la fiabilitat. Dolphin 1 continuarà operant fins i tot amb el seu casc malmès i compta amb dues poderoses bateries de liti capaces de durar fins a 30 minuts.

El dron entrarà en funcionament el proper dia 1 de juny a la platja de Llevant. A partir de l’1 de juliol es farà servir a Cala Crancs, ateses les necessitats per la seva orografia i condicions de salvament.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.