Els conservatoris de la Diputació celebraran el Dia de la Música amb concerts gratuïts per a tothom

Els conservatoris de la Diputació celebraran el Dia de la Música

Els centres d’ensenyament musical de la Diputació ofereixen aquest dimecres, 21 de juny, concerts i actuacions gratuïtes a Tarragona, Reus i Tortosa

Coincidint amb el Dia de la Música, aquest 21 de juny, els centres d’ensenyament musical de la Diputació de Tarragona organitzen diferents concerts gratuïts oberts a tot el públic amb l’objectiu de promoure l’accés a la música i el seu gaudi per part de tothom.

 A Tarragona, nova versió de la Suite de l’Aigua i concerts a l’Auditori i al carrer

La sala Xavier Gols del Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona acollirà a les 18.30 hores l’estrena d’una nova versió de la Suite de l’Aigua per piano a quatre mans, a càrrec dels alumnes de que han cursat l’assignatura de conjunt de piano de 2n de Grau Professional. L’obra és una composició musical de Carlota Baldrís i fa una reflexió sobre la història de l’aigua a la Terra, el seu origen, la màgia, la història, l’ús actual i les seves emocions. Compta amb una estructura de suite clàssica però amb un tractament contemporani, acompanyada de projeccions audiovisuals i textos. També fa un homenatge a compositors que ja han parlat de l’aigua, com Händel, Bach, Mozart i Chopin. L’autora ha dedicat aquesta nova versió a l’Escola i Conservatori de Tarragona (on ella va estudiar), i el concert estarà dedicat a la seva professora de piano Núria Delclòs.

 L’Auditori Diputació serà un altre dels escenaris on assistir a algun dels concerts gratuïts que ofereix l’Escola i Conservatori a Tarragona. Les Orquestres d’Iniciació i de Nivell Elemental oferiran a les 18.30 un concert. A un altre escenari de la ciutat, a la Plaça Verdaguer, tindrà lloc una altra proposta musical. El Grup de Metalls i el Grup de Percussió de Grau Professional del centre oferiran una actuació que començarà a les 19 hores.

A Reus, cors i mostres de joves compositors i dels tallers de música moderna

 L’Auditori Higini Anglès del Conservatori de Música de la Diputació a Reus viurà dimecres una tarda intensa que començarà a les 18 hores amb un acte de lliurament d’orles dels alumnes que enguany han acabat els estudis de Nivell Elemental i de l’actuació dels cors de 2n i 3r d’Aprenentatge Avançat. Una hora més tard, a les 19 hores, alumnes dels centre d’entre 9 i 15 anys participaran a la Mostra de joves compositors amb les obres que ells mateixos han creat. Per acabar, hi haurà una mostra dels tallers de música moderna. L’entrada és lliure.

A Tortosa, actuació al Pati del Palau Despuig amb el Trio Ilerca & friends

El concert del Trio Ilerca & friends es l’acte que aquest dia acollirà el Pati del Palau Despuig a les 19.00 hores. El trio està integrat per Núria Ortí, violí, David Matheu, viola i Naiade Martínez, violoncel. L’actuació comptarà amb la participació d’Evelio Tieles, violinista de gran trajectòria internacional i Ricardo Forner, clarinetista i professor al Conservatori de la Diputació a Tortosa. Interpretaran obres de F. Geminiani, F. Schubert i W. A. Mozart.

El Dia de la Música és una celebració internacional de caràcter anual que té lloc cada 21 de juny, amb l’objectiu de difondre la música entre la ciutadania, amb l’organització de concerts gratuïts per a tot el públic.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.