Contes inclusius a les Biblioteques Municipals

Enguany, Biblioteques de Reus fa per primera vegada una programació de contes inclusius amb la col·laboració del Consell Municipal de la Discapacitat. En concret, l’Associació Supera’t obrirà aquest cicle el 28 de març a la Biblioteca Central Xavier Amorós i el 29 de març ho farà a la Biblioteca Pere Anguera. Després, el 25 i 25 de maig ho farà l’ONCE a la Bibliot eca Central Xavier Amorós i a la Biblioteca Pere Anguera respectivament. El 26 de juliol, la Lliga d’afectats reumatològics i discapacitats ho farà només a la Biblioteca Central Xavier Amorós i el 25 i 26 d’octubre, l’Associació Salut Mental Dr. Tosquelles ho farà a la Biblioteca Central Xavier Amorós i a la Biblioteca Pere Anguera respectivament. Totes les sessions es faran a les 17.30 h.

L’objectiu d’aquesta col·laboració entre el Consell Municipal de la Discapacitat, un ens coordinat per la Regidoria de Benestar Social, i les Biblioteques de Reus, que formen part de la Regidoria de Cultura, és donar a conèixer les entitats als usuaris/àries de les biblioteques i promoure la inclusió mitjançant contes que conviden a la reflexió entorn d’aquest tema i que estan editats de manera que els poden llegir infants amb dificultats.

Les Biblioteques Municipals de Reus dediquen aquest any a la millora de l’accessibilitat en totes les vessants i és per aquest motiu que va iniciar el contacte amb el Consell Municipal de la Discapacitat. De fet, la llista de materials adquirits a través del Fons Next Generation ja es va fer conjuntament.

Fons Next Generation
Les biblioteques municipals han rebut 10.000 euros dels Fons Next Generation dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR). En concret, en el marc de la convocatòria de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Biblioteca Central Xavier Amorós i la Biblioteca Pere Anguera han rebut 5.000 euros cadascuna per a l’adquisició de llibres destinats a les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

Amb aquests diners han comprat llibres que afavoreixen la inclusió social de minories funcionals i col·lectius en risc d’exclusió o especialment vulnerables. En la mateixa línia de treball, bona part d’aquesta quantitat extraordinària l’han destinat a adquirir materials inclusius, com ara obres de lectura fàcil o de lletra gran, també amb llenguatge bata i sensitius, per tal d’afavorir la lectura de persones amb diversitat funcional. A l’hora de fer aquestes adquisicions han comptat amb l’assessorament de les entitats que participen del Consell Municipal de la Discapacitat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.