Continua el Cicle de Cinema en Català a La Fira Centre Comercial

El Cicle de Cinema Infantil en Català continua aquest agost amb èxit a Reus de la mà de La Fira Centre Comercial, la Regidoria de Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus, el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus i els Cines Axion.

El cicle ofereix aquest estiu un progra ma per a aquest estiu de 9 pel·licules, amb què els més petits però també els joves poden gaudir de 9 films en català a un preu per a tots els públics, 3 €. Les sessions del cicle es fan cada dijous a les 18.30 h, des del 6 de juliol i fins al 31 d’agost.

L’any passat es projectaven en una sala amb una capacitat per a 130 espectadors, però la implicació directa de Cines Axion ha permès que enguany es facin en una sala més gran per donar cabuda a la gran demanada d’aquestes pel·lícules. Fins i tot en algun cas s’han habilitat dues sales perquè els espectadors no es quedessin sense localitat. Això i el bon ritme de venda d’entrades anticipades fa pensar que aquest estiu se superaran amb escreix el miler d’espectadors de l’estiu de 2022 i que s’arribarà a xifres rècord.

Les entrades es poden adquirir en línia des del web de Cines Axion, i presencialment  a la taquilla dels cinemes mitja hora abans de la projecció, però l’organització recomana comprar-les anticipadament.

Tot fa preveure que aquesta setmana, amb la projecció de DC Lliga de Supermascotes, la sala es tornarà a omplir.

Programació:

06/07/2023 – Tadeu 3. La Taula Maragda

13/07/2023 – Minions El Origen De Gru

20/07/2023 – Dragon Ball Super Hero

27/07/2023 – Detectiu Conan: La Núvia De Halloween

03/08/2023 – Hopper: El Polletllebre

10/08/2023 – Dc Lliga de Supermascotes

17/08/2023 – Mòmies

24/08/2023 – El Gat Amb Botes: L’últim Desig

31/08/2023 – Super Mario Bros: La Pel·lícula

Des de l’organització es vindica amb aquest cicle l’oci familiar en català i a l’abast de tothom.

El Cicle de Cinema Familiar, que després va esdevenir CINC, va néixer a Reus l’any 2003 per la preocupació de la llavors Regidoria de Política Lingüística i el Centre de Normalització perquè els infants de la ciutat i rodalia no podien veure pel·lícules infantils en la llengua pròpia de Catalunya.

Va començar a l’Orfeó Reusenc, on va funcionar la majoria d’anys, va passar als Cinemes Reus Palace l’any 2016 i el 2017 a la Sala Santa Llúcia. El 2021 es va reprendre als Cines Axion de La Fira Centre Comercial.

Des dels seus inicis a Reus han vist les pel·lícules en català del cicle 20.709 persones i s’han fet 151 projeccions, la qual cosa demostra que si hi ha oferta hi ha públic per veure cinema en català.

EL CINC és una iniciativa de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per fer créixer l’oferta i el consum de cinema infantil en català, amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística i diversos ajuntaments, institucions, entitats i cinemes.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.