Continua l’assessorament energètic individual i a través de tallers durant l’any 2018

Continua l'assessorament energètic individual i a través de tallers durant l'any 2018

L’any 2018, l’Ajuntament de Reus continuarà oferint assessorament energètic individual i a través de tallers. L’assessorament individual es continuarà fent a través del Punt d’Assessorament Energètic, que enguany atendrà tots els dijous al matí al Centre Cívic Llevant de 10 a 13 h, i a la tarda, al Centre Cívic Ponent de 16 a 19 h.

Un cop mes, també està previst, un cop al mes, el taller «Com estalviar en la teva factura d’electricitat i aigua», organitzat per la Regidoria de Benestar Social –a través del Pla Local d’Inclusió Social–, la Regidoria de Medi Ambient i Ocupació i Aigües de Reus.

Cal recordar que és imprescindible haver passat per un taller o per l’assessorament individual per tal d’accedir a la subvenció de pobresa energètica. També és important que les persones que assisteixin tant als tallers com a l’assessorament individualitzat portin una factura,  ja que és l’única manera de personalitzar i poder assessorar correctament. En l’assessorament individual es facilita un informe amb recomanacions i per fer-lo correctament s’han de tenir dades concretes i correctes.

Imprescindible demanar cita prèvia

Cal demanar cita prèvia per poder accedir als tallers d’eficiència energètica i a l’assessorament individual, ja sigui a través de la pàgina web municipal o del telèfon. A través d’Internet: https://seu.reus.cat/seu/carpetaCiutadana/tramit/42498

També es pot fer aquest tràmit per telèfon, trucant al 010 –977 010010 si es truca des de mòbil o des de fora de Reus– i marcar l’opció 2.

Els tallers d’estalvi energètic
Calendari: de gener a abril, de 10 h a 11 h

Dia Centre Cívic
Dimecres 17 de gener Casal de les Dones
Dimecres 14 de febrer Casal de les Dones
Dimecres 14 de març Centre cívic Migjorn
Dimecres 18 d’abril Centre cívic Mestral
Dimecres 16 de maig Centre cívic Llevant

 

Es tracta d’una xerrada on es donen pautes per disminuir el consum i la despesa energètica a casa, per entendre la nova factura elèctrica, de gas i d’aigua, per conèixer les diferents modalitats de contractació, per poder establir les bases d’una comptabilitat energètica domèstica més precisa i per a realitzar una millora de l’eficiència i per tant, d’estalvi energètic potencial. Per això, es recomana als assistents portar la darrera factura d’aigua, gas i llum.

Punt d’Assessorament Energètic

Amb el mateix objectiu de fomentar el consum responsable de l’aigua i l’energia domèstica i de disminuir les despeses produïdes en aquest àmbit, l’any 2017 es va posar en marxa a Reus la creació d’un Punt d’assessorament energètic obert a tothom. Qui vulgui pot demanar-hi cita prèvia i consultar amb la seva factura si té possibilitats de reduir la despesa acollint-se a algun tipus de bonificació, de millora en l’ús dels subministraments, de reducció de potència, etc. La factura és un requisit imprescindible, ja que es tracta d’un assessorament personalitzat.

Durant la visita un professional del Col·legi d’Enginyers facilita les recomanacions que considera adients per la millora de l’eficiència energètica i la disminució de la despesa: canvi de tarifa, canvi de potència, canvi de companyia subministradora o tramitació del bo social, entre altres.

L’accés a aquest servei pot ser per pròpia iniciativa o bé derivat pels professionals, per ser beneficiari d’ajuts de Serveis Socials per tema de subministraments, o per altres entitats socials com Càritas, Creu Roja, Sant Vicenç de Paül, etc.

 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.