Convocada la línia d’ajut a la programació de música en viu de caràcter professional per a activitats realitzades l’any 2021

Amb l’objectiu de donar suport als festivals, cicles i temporades musicals i a la programació estable de les sales de concerts de Catalunya, el Departament de Cultura publica una nova línia d’ajut, de concurrència competitiva, a la programació realitzada de música en viu de caràcter professional a què es poden acollir tots els projectes desenvolupats a partir de l’1 de juny del 2020 i que hagin finalitzat entre l’1 d’octubre de 2020 i el 30 de setembre de 2021. Amb aquesta línia, l’Institut Català de les Empreses Culturals, ICEC, atén una demanda dels sectors culturals de fer que les subvencions s’atorguin a la programació de música en viu de l’any corrent –fins ara, la línia subvencionava els festivals i concerts celebrats durant l’any anterior a la convocatòria de la línia.

En aquesta nova convocatòria de la línia, dotada amb 800.000 euros, la subvenció cobreix la contractació artística dels concerts que formen part de les programacions realitzades en el període establert a les bases de la convocatòria en les modalitats següents:

  • Festivals organitzats per ajuntaments i ens que en depenen;
  • Programació de música en viu (festivals, cicles, temporades i programació estable) realitzada per empreses o entitats privades;
  • Programació estable de sales de concerts (organitzada per l’empresa o entitat gestora de la sala).

Les empreses i entitats interessades a presentar una sol·licitud per a aquesta línia de subvenció poden fer-ho entre el 26 d’agost i el 14 de setembre de 2021.

L’activitat objecte de la subvenció ha d’incloure un mínim de quatre concerts a Catalunya  –en el cas dels festivals i mostres organitzats per ajuntaments i de programació realitzada per empreses o entitats privades– i un mínim de 20 concerts amb entrada de pagament si el sol·licitant és una empresa o entitat que gestioni una sala de concerts. A més, en tots els casos les entitats o empreses que sol·licitn o empreses han de complir el Codi de bones pràctiques en l’àmbit de la creació i de la interpretació musicals.

Es consideren despeses subvencionables únicament els caixets dels intèrprets amb un màxim de 30.000,00 euros per concert, i l’import e la subvenció no pot superar en cap cas el 80% de les despeses subvencionables, amb un màxim atorgable de 45.000 euros. A més, s’inadmetran les sol·licituds import inferior a 3.000 € i es denegaran aquelles que, un cop valorades, només puguin obtenir un import inferior a 3.000 € de subvenció.

Podeu donar-vos d’alta als avisos de subvencions en aquest enllaç i consultar la previsió de calendari de les línies d’ajut i finançament de l’ICEC..

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.