Salou reforça l’àrea de serveis socials per fer front a l’emergència de la Covid-19

El plenari municipal de l’Ajuntament de Salou, en la seva sessió ordinària d’avui dimecres, 25 d’agost, ha aprovat de forma unànime la signatura de l’addenda complementària al contracte programa entre el Departament de Drets Socials i l’Ajuntament de Salou, en matèria de serveis socials, altres programes i serveis relatius al benestar social i polítiques d’igualtat, per implementar noves mesures extraordinàries relacionades amb l’impacte social de la COVID-19.

En aquest sentit, cal dir que l’Ajuntament ja havia reforçat, recentment, l’equip d’atenció a les persones i els recursos destinats a fer front a l’emergència social derivada de la pandèmia; motiu pel qual la Generalitat, en aquest sentit, ha decidit dotar d’una subvenció addicional de 48.916,64 euros al Consistori salouenc, per tal que aquest pugui cobrir la demanda generada per la situació actual de crisi social i econòmica.

Aquesta addenda complementària abasta el període de l’1 de gener de 2021 al 31 de desembre de 2021.

Per a l’exercici 2021, s’amplia la labor als serveis d’atenció domiciliària (SAD) per atendre nous casos generats per la COVID-19; a l’atenció a persones sense llar, amb la posada en marxa de serveis d’atenció basats en l’aplicació de la metodologia housing first i en la provisió d’habitatges d’inclusió i espais per a l’acollida de temporers. I al reforç dels serveis bàsics d’atenció social (SBAS), incrementant el nombre de professionals contractats per descongestionar i millorar l’atenció a persones.

També es posarà en marxa el Projecte Sostre 360º, que consisteix en la intervenció integral i comunitària d’atenció social a joves en situació de vulnerabilitat al carrer. El suport en l’emergència als serveis d’intervenció socioeducativa (SIS); i a l’envelliment quilòmetre 0, a través de la diagnosi de la situació de les persones grans en el territori, mitjançant les ABSS, entre d’altres accions, per ajudar en la detecció de vulnerabilitats específiques; evitar les conseqüències de l’envelliment en situació d’aïllament social; fomentar el voluntariat i preservar l’autonomia personal amb un envelliment actiu i saludable de Quilòmetre Zero, etcètera.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat que “arran de la crisi social i econòmica, hem hagut d’actuar amb promptitud i rapidesa, però amb eficàcia, per tal de posar la màxima cura, servei i atenció als problemes econòmics i socials sobrevinguts per la situació de crisi que estem vivint; per la qual cosa, en el marc de les nostres competències, hem adoptat mesures d’atenció i protecció social i ara rebem un reforç a la tasca que hem dut a terme”.

Per la seva banda, la regidora de Benestar i Serveis Socials, Estela Baeza, ha assenyalat que “des de la nostra àrea valorem molt positivament aquesta subvenció que el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya ens atorga, atès que arrel la pandèmia de la COVID-19 la demanda social va augmentar exponencialment al nostre municipi i va comportar que l’Ajuntament hagués de fer l’esforç econòmic de contractar nou personal a l’àrea per poder gestionar, de forma adequada, les peticions de la nostra població”.

D’altra banda, al plenari s’ha aprovat la liquidació del contracte de serveis de manteniment i conservació integral de les instal·lacions d’enllumenat públic, il·luminacions ornamentals, instal·lacions semafòriques, fonts artístiques, instal·lacions de megafonia, instal·lacions dels edificis municipals i d’execució d’altres prestacions de caràcter especial. Aquest punt de l’ordre del dia ha comptat amb els vots a favor de SUMEM PER SALOU, PSC i ERC; i les 5 abstencions de C’s i PP.

Així mateix, s’ha donat compte de l’informe trimestral corresponent al segon trimestre de 2021, període mitjà de pagament i morositat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.