Convocat el nou Premi de Narrativa Ciutat de Reus «Diré el que em fuig»

Les Biblioteques Municipals de Reus, en nom de la Regidoria de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus, convoquen el Premi de Narrativa Ciutat de Reus «Diré el que em fuig».

Aquest premi vol honorar la memòria de Gabriel Ferrater i Soler, poeta, crític, traductor i lingüista nascut a Reus el 20 de maig de 1922. També per aquest motiu, el premi pren per nom el darrer vers del poema «A l’inrevés», que forma part del seu primer llibre “Da nuces pueris”, publicat el 1960.

L’objecte del concurs és fomentar i donar suport a la creació literària en català així com  dotar de prestigi als creadors i creadores a partir del reconeixement públic del seu treball.

El premi és obert a totes les persones físiques majors d’edat que tan sols podran ser guardonades una sola vegada i la seva dotació és de 6.000 €.

Les persones que vulguin presentar la seva obra al premi hauran d’enviar-la  per correu electrònic a l’adreça preminarrativa@reus.cat entre els dies 1 al 30 de juny de 2021 i la resolució del jurat tindrà lloc al mes de desembre de 2021.

L’organització editarà el treball premiat, edició que es realitzarà a Viena Edicions.

El jurat està format pels següents membres:

  • President: Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus
  • Isabel Monsó, editora de Viena Edicions
  • Jordi Cornudella, poeta i curador del llegat de Gabriel Ferrater
  • Marina Porras, crítica literària
  • Jesús Argentó, editor de Stroligut, revista digital de literatura catalana i en català
  • I, finalment, Cristina Garreta, directora del Servei Municipal de Biblioteques, que actuarà com a secretària del jurat

Les bases completes es poden consultar al web: biblioteques.reus.cat

Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística, ha explicat que “aquest premi respon al Pla d’Acció Municipal previst pel govern de Reus i vol incentivar la creació literària en català des de la capital del Baix Camp, però amb voluntat de ser prou atractiu per qualsevol autor en llengua catalana. El jurat, respon a aquesta voluntat de tenir membres de l’àmbit literari local, representat per Jesús Argentó; de l’àmbit creatiu nacional, representat per Jordi Cornudella; de l’àmbit editorial català, representat per Isabel Monsó, i finalment, de l’àmbit de la crítica literària, representat per Marina Porras. A més, tant Jordi Cornudella com Marina Porras, representen també l’univers Ferrater, que d’alguna manera inspira la convocatòria”.

Les bases van ser aprovades i publicades el 22 d’octubre de 2020 i ara comença el compte enrere per a la presentació d’originals. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.