El Gaudí Centre presenta noves visites i activitats adreçades a públic familiar, juvenil i general

El Gaudí Centre presenta diverses novetats per tal de continuar adaptant la seva oferta cultural i  d’activitats i fer-la més atractiva per a diferents tipologies de  públic i amb la voluntat d’acostar la figura d’Antoni Gaudí a tot tipus  de visitants.

Amb aquesta iniciativa es vol fomentar la visita al centre dels més joves a través d’una proposta lúdica per a públic familiar i tallers manipulatius per al més petits, sense oblidar el públic general al qual s’ofereix un calendari renovat  de visites i activitats per diferents targets.                                                                                              
Les noves propostes que oferirà el Gaudí Centre properament són:

  • L’enigma de Atkesi Nazo, Escape Room                                                                                                                  

Un nou model d’activitat que ens apropa els espais i continguts de manera amena tot interactuant amb el patrimoni, els recursos i la informació del Gaudí Centre.

Adreçada fonamentalment a públic juvenil, també es pot realitzar en família, grups d’amics, empresa…etc


Funcionament

El relat de l’escape gira al volant de la visita realitzada al Gaudí Centre de Takeshi Nazo, un japonès apassionat de l’obra d’Antoni Gaudí.

Abans de marxar va deixar una caixa misteriosa amb una nota que deia que qui aconseguís obrir la caixa es podria quedar el tresor que hi ha dins.
Per resoldre els enigmes cal que els participants s’involucrin amb l’exposició, manipulin els interactius i observin maquetes, imatges i altres elements.
Els participants hauran d’anar superant una sèrie de proves relacionades amb un concepte o àmbit de la vida i obra de Gaudí., Qui es converteixi en un expert en Gaudí com en Takeshi  i resolgui tots els enigmes podrà obrir la caixa.

La resolució de l’enigma permetrà l’obertura de la caixa del premi. Aquesta contindrà objectes promocionals o d’altres. L’activitat té la voluntat:

– D’oferir una proposta d’activitat diferent a les habitualment plantejades al centre.

– Apropar el Gaudí Centre i la figura de Gaudí al públic no habituat a visitar l’espai.

– Donar a conèixer alguns dels continguts del Gaudí Centre de manera a lúdica però rigorosa

– Interaccionar amb els continguts i recursos de l’espai.

– Promoure la part d’investigació, cerca, enginy, habilitat i capacitat d’organització per a resoldre l’escape room.

La durada de l’activitat es d’1 hora aproximadament i el màxim de participants es de 6 persones per grup, poden realitzar l’activitat simultàniament fins a 3 grups que fins i tot poden competir entre ells alhora de resoldre els enigmes.

  • Descobrim l’Antoni Gaudí. Del Geni a la persona

Es proposen dos tipus de visites dinamitzades, una adreçada a públic general i una altra per a públic familiar.                                                             

La finalitat es sens dubte acostar la figura d’Antoni Gaudí a tots els públics i en especial al petit públic i donar a conèixer el Gaudí home dins del context del seu temps. Per tal de captar l’atenció del visitant esta previst presentaruna sèrie de reptes a les famílies a través d’àudios, imatges i altres recursos.


La proposta per públic general seguirà l’evolució cronològica de la vida de l’arquitecte, mitjançant recursos visuals, interactius i d’àudio, així com materials específics de la visita. Permetrà al visitant descobrir curiositats tant personals com de la seva obra que a vegades poden passar desapercebudes.

Aquestes visites complementen les visites guiades que s’ofereixen actualment al Gaudí Centre i es basen en:

  • Acostar curiositats tant personals com de l’obra de Gaudí que poden passar desapercebudes.
  • Posar èmfasi en la persona de Gaudí, el seu context històric, les ciutats on va viure, les persones del seu entorn i el Gaudí més personal.
  • Donar un punt de vista diferent als continguts, maquetes i recursos del Gaudí Centre.
  • Aportar una sensació o aspecte més vivencial i sensorial per al visitant i no tan formal o acadèmica.

Aquestes visites tindran una durada d’una hora aproximadament, amb grups màxims de 20 persones i tindran el mateix preu que l’entrada al museu, no suposant així un increment del preu per a l’activitat.

Tallers creatius                                                                                                              
 

Els tallers pretenen a partir de la possibilitat de manipular diferents materials  i utilitzar diferents tècniques. Acostar les arts decoratives pròpies del modernisme de forma experiencial, tot establint paral·lelismes entre el taller realitzat i exemples que podem trobar a la ciutat de Reus, amb la voluntat d’aproximar el patrimoni.

Aquests tallers tenen per objectiu:

 Donar a conèixer algunes tècniques pròpies de les arts decoratives del modernisme.

 Donar a conèixer el patrimoni de la ciutat d’una forma més significativa.

 Ser un complement a les visites al Modernisme de Reus i al Gaudí Centre.  

Es realitzen dos tallers manipulatius:

  • Decora la teva rajola fent servir la trepa. T’animes?

Taller de ceràmica.
Cada participant realitza una rajola vidriada a partir de la tècnica de la trepa. Es treballa a partir d’una versió simplificada d’un dels motius presents en diferents edificis modernistes de la ciutat.

  • Convertim-nos en ebenistes per una estona. Som-hi!!!!!!

Taller de marqueteria
Es realitza un taller de marqueteria a partir de xapes de fusta que els participants han de tallar amb tisores i combinar segons els motius modernistes emprats per artesans a la nostra ciutat.

Durada de cada taller: 1 hora
Grups: recomanable màxim 15 pax
Edats recomanades a partir de 5 anys
Preu: 5€ per participant

Per desenvolupar el projecte l’Agència Reus Promoció ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona.

Calendari d’activitats 

Aquestes activitats s’aniran programant periòdicament i de manera estable al Gaudí Centre.

Per donar el tret de sortida d’aquestes noves propostes aquest cap de setmana s’oferirà de manera gratuïta un tast de les visites:

PROPOSTA ACTIVITATS DEL 7 A 9 DE MAIG

07/05/21
L’ENIGMA DE TAKESHI NAZO. Escape Room,  18:00h

08/05/21
DESCOBRIM L’ANTONI. DEL GENI A LA PERSONA- Visita familiar, 17:00h

09/05/21
DESCOBRIM L’ANTONI. DEL GENI A LA PERSONA, 12:00h

El Gaudí centre activa una plataforma de venda d’entrades en línia https://ticket.reusturisme.cat

El Gaudí Centre Reus continua apostant per la digitalització dels seus serveis, aplicant progressivament totes aquelles mesures que facin més còmode l’accés a aquest equipament i a les seves activitats per part de visitants i usuaris.

En aquesta línia el Gaudí Centre posa en funcionament aquest mes de maig una plataforma electrònica de venda d’entrades en línia, que permet fer reserves o adquirir entrades per al mateix centre o  d’activitats que allí es realitzin, per Internet sense intermediaris ni comissions, amb un disseny responsive que s’adapta a tots els dispositius mòbils.

 A través de l’enllaç https://ticket.reusturisme.cat es pot reservar i pagar de forma ràpida, àgil, còmoda i segura,  les entrades a l’exposició permanent del Gaudí Centre, reservant  i hora més adient per al visitant; i també per d’altres  activitats del  mateix centre, o de la resta d’equipaments i visites gestionades per l’Agència de Reus Promoció.

El nou sistema de compra en línia, no substituirà la venda d’entrades al mateix Gaudí Centre que se seguirà oferint com fins ara.

Visites gratuïtes, amb reserva d’entrada

Mitjançant aquest tecnologia, també es permet fer la reserva de places per a les activitats gratuïtes que el Gaudí Centre ofereix al llarg de l’any, com ara, les activitats relacionades amb les jornades del Dia Internacional dels Museus, jornada de portes obertes, entre d’altres, que també estan sotmeses a un nombre màxim d’aforament.

Atès que aquestes activitats no comporten una despesa econòmica, es poden obtenir mitjançant reserva de plaça validable a l’entrada del Gaudí Centre el dia de l’activitat, d’aquesta manera es pot controlar en tot  moment l’aforament de l’activitat. Reserves a través de https://ticket.reusturisme.cat

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.