Convocat l’11è Premi d’Idees per Promoure l’Ús del Català, dotat amb 2.000 euros

La Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus i el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura convoquen l’11è Premi d’Idees per Promoure l’Ús del Català. Aquest premi, dotat amb 2.000 euros, vol promoure idees i projectes encaminats a potenciar l’ús de la llengua catalana en qualsevol àmbit. El termini de presentació acaba el 6 d’octubre.

Per optar-hi cal presentar un projecte que incideixi en tota la població o en un col·lectiu determinat (joves, associacions, comerç, empresa, nova immigració, etc.) amb l’objectiu que el català hi sigui més present com a llengua de comunicació i de treball i per estimular un canvi lingüístic en persones o organitzacions que normalment no fan servir aquesta llengua. Els projectes poden ser tant idees inèdites com projectes ja duts a terme, sempre que se’n justifiqui l’aplicabilitat a la realitat de Reus.

En aquesta ocasió, el jurat està format, entre altres, per diversos professionals de l’àmbit de la llengua i de la comunicació, com Albert Branchadell, professor del Departament de Filologia Catalana de la Universitat Autònoma de Barcelona i membre de la Societat Catalana de Sociolingüística; Montserrat Nadal, cap del Servei de Foment de l’Ús del Català de la Direcció General de Política Lingüística; Anna Gispert, presidenta de l’APELLC i representant del Ple pel català al Camp de Tarragona, i Sergi Vallhonrat, director de Canal Reus TV.

Segons M. Dolos Sardà, regidora d’Ensenyament i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus i presidenta del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura «esperem rebre projectes de tanta qualitat com el que va donar com a fruit el Desdezero, amb uns resultats excel·lents que van superar les nostres expectatives. Estic segura que a la nostra ciutat i a tots el Països Catalans hi ha talent innovador amb idees que esperen veure la llum i que són mereixedores de reconeixement».

L’Ajuntament de Reus i el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura es reserven el dret de portar a terme aquests projectes o bé d’adaptar-los o modificar-los si es considera convenient. D’anteriors edicions del Premi d’Idees per Promoure l’Ús del Català n’han sortit, per exemple, projectes com “MC, rapeja en català”, que proposava un concurs de lletres de rap en català, i Desdezero, que va crear i desenvolupar un muntatge teatral amb aprenents de català. Un altre bon exemple, el projecte Contes a les places.
Web de l’11è Premi d’Idees per Promoure l’Ús del Català

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.