Curs “Eines pràctiques per a la lectura de documents històrics” a l’Arxiu de Reus

Curs “Eines pràctiques per a la lectura de documents històrics” a l'Arxiu de Reus

L’Arxiu Municipal de Reus i l’Arxiu Comarcal del Baix Camp organitzen el curs “Eines pràctiques per a la lectura de documents històrics”. Aquest curs, previst els dies 12,17 i 19 en horari de 17:00 a 19:00h, té l’objectiu de facilitar coneixements bàsics per abordar la lectura de textos des de l’època medieval fins a documents més contemporanis. Està adreçat a totes aquelles persones que estiguin interessades a conèixer com es poden llegir i interpretar els documents que es preserven als arxius.

Les sessions seran teòriques i pràctiques i els materials estaran centrats en documentació pròpia de l’Arxiu. Al llarg dels tres dies es tractarà documentació reial i púbica, documentació municipal i documentació notarial. La inscripció al curs és gratuïta i es pot fer a través del web de l’Ajuntament de Reus o entrant directament a http://www.reus.cat/inscripcio12042018

El curs serà impartit pel doctor Daniel Piñol Alabart, un dels paleògrafs més reconeguts del país, especialista en història del notariat a l’Edat Mitjana. Actualment Piñol és professor titular de Ciències i Tècniques Historiogràfiques a la Universitat de Barcelona i vicedegà acadèmic de la Facultat de Geografia i Història de la mateixa universitat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.