Divendres comencen les inscripcions dels cursos de català del CNL per al tercer trimestre

Divendres comencen les inscripcions dels cursos de català del CNL per al tercer trimestre

S’ofereix des del nivell B1 a l’S3 i també el curs Novetats i canvis de la Gramàtica i l’Ortografia de l’IEC

El Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL) inicia divendres dia 6 d’abril les inscripcions dels cursos de català per a adults del tercer trimestre.
Aquest tercer trimestre s’impartirà des del Bàsic 1, per als qui no saben parlar gens en català, fins al Suficiència 3 en la modalitat presencial, per als qui volen obtenir el nivell C1. Podeu consultar els horaris dels cursos al web del CNL, www.cpnl.cat

Les proves de nivell i matrícules seran el 6 d’abril de 9 a 13.30h i el 9 i 10 d’abril de 9 a 13.30h i de 17 a 18.30h. Les classes començaran els dies 11 i 12 d’abril i acabaran el 20 o 21 de juny.
El CNL està situat al Mas Vilanova, al c. de l’Àliga de Reus 1, entre el passeig de Misericòrdia i el carrer del Pare Manyanet. Es pot demanar més informació al 977 12 88 61.

Novetats i canvis de la Gramàtica i l’Ortografia de l’IEC
Pel que fa a cursos especialitzats, destaca una nova proposta que s’inclou dins el programa d’actes de l’Any Pompeu Fabra: un curs presencial de 10 hores, al voltant de les novetats de l’Ortografia catalana i la Gramàtica de la llengua catalana, publicades el 2017 per l’Institut d’Estudis Catalans.
El curs, del qual es farà una edició en horari de matí (de 12 a 14 h els dies 3, 8, 10, 15 i 17 de maig) i una en horari de vespre (de 19 a 21 h els dies 2, 7, 9, 14 i 16 de maig).

Aquesta iniciativa s’adreça sobretot a persones que ja tenen certificat C1 i C2, a treballadors de l’administració, a docents, a periodistes o a organitzacions que necessiten posar-se al dia amb les novetats de la Gramàtica.

Activitats culturals dins i fora de l’aula
A més de les activitats pròpies de classe, el CNL ofereix un gran nombre d’activitats culturals per practicar i aprendre llengua també fora de l’aula. Activitats que organitza o que coorganitza amb altres entitats del territori i que a través de la llengua fomenten el coneixement de l’entorn i la cohesió social. Durant el segon trimestre, per exemple, s’han fet visites al refugi antiaeri de la Patacada o a l’exposició “Reus, retrat d’una centúria”, s’ha anat a veure un partit d’hoquei del Reus Deportiu, entitat col·laboradora del Voluntariat per la llengua, s’ha organitzat una tertúlia amb l’escriptora reusenca Marta Magrinyà i s’ha muntat el taller Tasta la poesia, a càrrec d’Antònia Farré, amb motiu del Dia Mundial de la Poesia o s’ha posat en marxa el projecte “Canta amb el Cor”, que apadrinat per l’Orfeó Reusenc actuarà a l’acte de cloenda del curs 2017-2018 i se suma als actes amb motiu de Reus, Ciutat de la Música.
Per a aquesta primavera es preparen, entre altres iniciatives, recomanacions literàries per Sant Jordi, una sortida pels camins de Reus i un parell de concerts al Teatre Fortuny per gentilesa de l’Associació de Concerts de Reus, una altra entitat que col·labora amb el CNL en el programa Voluntariat per la llengua.

Certificats oficials
Els cursos del català organitzats pel CPNL segueixen els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística. Els certificats de nivell que expedeix el Consorci són equivalents als certificats oficials de la DGPL i es corresponen amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).

Cercador de cursos
D’altra banda, el cercador de cursos del web del Consorci per a la Normalització Lingüística permet buscar-los per localitat, per comarca, per nivell i per modalitat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.