David Callau estrena el seu projecte El cor en Dansa a la Sala Àgora de l’Ajuntament de Cambrils

La Sala Àgora de l’Ajuntament de Cambrils esclata d’art amb el nou projecte de mans de David Callau, un artista que torna als seus orígens per presentar una proposta diferent i innovadora. Des d’avui 22 d’abril i fins el 24 de maig, la sala d’exposicions cambrilenca serà l’inici de la trajectòria de El Cor en Dansa. 

El Cor en Dansa és una exposició en construcció. És a dir, l’artista crearà en directe durant una setmana sobre paper artesà que cobrirà les parets de la sala Àgora, simulant els decorats del Bolshoi Teatre de Rússia, traços, pinzellades, pigments i ballarines de filferro que ens traslladen a aquells escenari màgic de la dansa, amb moviments complexos i majestuosos. Aquest procés de construcció es realitzarà del 23 al 29 d’abril de 2021. 

David Callau ha tingut sempre una relació molt especial amb el ballet. La dansa sempre ha format part del seu cor. En aquesta ocasió, la unió de la dansa i la pintura es farà realitat amb l’actuació de la ballarina Elisabeth Cohen,que s’incorporarà a l’obra abans de donar per acabada la construcció de l’exposició, coincidint amb el Dia Internacional de la Dansa. La ballarina executarà la peça escollida mentre l’artista seguirà les traçades a distància d’un efímer ball que sorgirà d’entre les obres donant vida a una de les siluetes de les ballarines. 

El dijous 29 d’abril, un cop l’artista deixi els pinzells i convidi al públic a compartir les seves emocions creatives, es portarà a terme la inauguració de l’exposició. Les visites es podran fer amb grups de 10 persones per ordre d’arribada a partir de les 19 hores. Aquest mateix dia, es col·locaran al mural pictòric una sèrie edició limitada del primers esbossos de l’estada al Bolshoi Teatre. Els esbossos es posaran a la venda i el que es recapti es la donació al fons per la investigació del càncer creat per la Fundació “La Nineta dels Ulls”, que promou la recerca en Retinoblastoma, un càncer infantil que afecta  la retina.  

David Callau Gené.  L’artista cambrilenc va realitzar els seus Estudis de pintura a l’Escola d’Art de Tarragona. Estudis de Belles Arts, especialitat de pintura a l’Escola Massana de Barcelona. L’artista té un extens currículum,  però en destacaríem els últims treballs:   

Obres pintura i exposició a Bangkok, Tailàndia (gener 2019). Obres i col·laboració amb el gran teatre Bolshoi per a decorats i exposició de pintures de Dansa.  Segona obra escultòrica pública a Vitoria Gasteiz, realització del procés creatiu per a l’espectacle visual musical (( La creación )) Cadis, l’exposició Mar a Mar, Hamburg/ Munich o D-Neu Saint Moritz Suïssa.  

Elisabeth Cohen, artista multidisciplinària, ballarina, directora i coreògrafa emergent ha treballat i creat als Estats Units, Sud-amèrica i Europa. Llicenciada en Belles arts pel Conservatori Superior de Música (Universitat de Cincinnati). Després de ballar com a ballarina principal en el Ballet Nacional del Perú, va mudar-se a Europa buscant creixement artístic i una comunitat oberta a l’exploració i recerca de la dansa. El seu interès en col·laborar amb una àmplia gamma de disciplines l’ha portat a concebre, dirigir i participar en una gran diversitat de produccions teatrals i projectes multimèdia. Aquests inclouen treballs ‘site-specific’ fets conjuntament amb fotògrafs, esportistes, pintors, músics i altres artistes. Elizabeth s’inspira en els petits detalls i com les subtileses es manifesten en el producte final. Les seves obres s’han representat a Espanya, Itàlia, els Estats Units i Holanda. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.