Debut dels Capgrossos de la Vall de Pontils

En el marc de la V Festa del Bosc a Vallespinosa diumenge 9 d’octubre, van sortir al carrer a ballar amb la música dels Grallers de Santa Coloma de Queralt els capgrossos de la Vall de Pontils.

Els capgrossos van ser creats i confeccionats aquest estiu passat per una desena de famílies amb els seus fills/es en un taller organitzat per l’Ajuntament de Pontils amb el suport de l’Oficina Jove de la Conca. Durant 9 tardes i gràcies a l’assessorament i acompanyament tècnic del Xavier de La Gàrgola es van elaborar 9 capgrossos inspirats en animalons de la zona (cabirol, gat, guineu, senglar, esquirol, conill, granota, llangardaix ocel·lat i àguila cuabarrada). El taller va ser un espai creatiu i de trobada entre els veïns i veïnes de la vall.

Al mes de setembre l’Eva del Botó Vermell de Santa Coloma de Queralt va treballar en la confecció dels vestits, i el Dídac de Santa Coloma de Queralt va acompanyar i ensenyar als infants i joves a ballar-los.

Gràcies a la predisposició de les famílies implicades en el projecte i els infants i joves portadors, els capgrossos es van poder veure ballar en dues ocasions a la V Festa del Bosc a Vallespinosa i ja formaran part del folklore de la Vall de Pontils.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.