Demà engega el Festival Altacústic

Demà engega el Festival Altacústic

L’Altacústic ofereix la possibilitat de gaudir dels únics concerts de Judit Neddermann, Mazoni i el Petit de Cal Eril al Camp de Tarragona aquest estiu

Demà dijous s’inicia una nova edició de l’Altacústic 2020, la trobada de música independent i emergent en un espai singular com és la Vila Closa d’Altafulla. 

La cita conserva l’esperit slow festival d’edicions anterior i enguany pren una especial rellevància, ja que tant l’Ajuntament del municipi com l’organització de l’esdeveniment han tirat endavant una de les edicions més especials del festival, que es durà a terme en actuacions amb entrada per tal de garantir totes les normes de seguretat que dicta l’actual crisi sanitària a causa de la Covid-19. 

Tant la direcció artística del festival com l’Ajuntament d’Altafulla recorden que, tot i l’excepcionalitat del moment, la setena edició de l’Altacústic és fidel a la programació musical sota el concepte d’Slow Festival, apostant per nous talents i repetint aquells grups que compleixen amb les condicions artístiques necessàries del festival, i que han deixat una bona empremta al municipi. 

Enguany, per tal de garantir la seguretat dels assistents, tots els concerts s’han traslladat a l’Escenari Església i s’ha optat per un sistema telemàtica de venda d’entrades (a preus de 3 euros anticipades) i invitacions per acccedir a les actuacions.

Programació de l’Altacústic 2020 

DIJOUS 16 JULIOL

19:30 – ROGER BENET
21:00 – JUDIT NEDDERMANN 

DIVENDRES 17 JULIOL

20:00 – ANNA ANDREU
22:00 – MAZONI 

DISSABTE 18 JULIOL

20:00 – FERRAN PALAU
22:00 – EL PETIT DE CAL ERIL 

DIUMENGE 19 JULIOL

19:30 – MAGALÍ SARE & MANEL FORTIÀ
21:00 -JOINA 

Els músics consolidats retornen al festival

A hores d’ara, els passis que s’han posat a la venda pels principals concerts  ja compten amb el cartell d’entrades esgotades i, d’aquesta manera, l’Altacústic 2020 es postula com una de les úniques opcions per a veure damunt de l’escenari i en directe a artistes consolidats de l’escena musical catalana com Judit Neddermann, Mazoni i el Petit de Cal Eril, els vells coneguts del festival, que retornen a la Vila Closa per oferir-nos un tast dels seus nous treballs. 

Per una banda, els asisstents al concert de Judit Nedermann, el dijous 16 de juliol a les 21 hores, podran gaudir d’una de les veus més rellevants de l’escena catalana dels darrers anys, compta amb tres discos publicats en solitari i un disc conjunt amb la seva germana Meritxell Neddermann.

Qui s’acosti a gaudir de la música de Jaume Pla, Mazoni, el divendres 17 de juliol a les 22 hores, degustarà les onze cançons que formen part del seu nou disc, ‘Desig imbècil’, un treball que ens mostra a un artista que es despulla una mica més en cada disc. Si l’anterior, ‘Carn, os i tot inclòs’ (2017) era espartà en les formes, aquest amant ‘Desig imbècil’ aporta doble dosi de sinceritat, aquesta vegada a través de l’energia del rock.

Ferran Palau arriba a Altafulla per a presentar ‘Kevin’, el seu darrer disc, que el públic podrà escoltar el dissabte 18 de juliol a les 20 hores, un dels seus treballs més romàntics i colorista, en el qual el ‘tu’ i el ‘jo’ protagonitzen unes lletres que es converteixen en un micro univers on cada punt de vista esdevé una possible nova dimensió. 

També el públic que assiteixi a l’actuació del Petit de Cal Eril, dissabte 18 de juliol a les 22 hores, tindrà l’ocasió de trobar-se amb el seu nou disc, ‘Energia fosca’, un treball que alterna moments de màxima lluminositat musical amb atmosferes inquietants. 

Noves veus per deixar-se endur

Junt amb les veus consolidades, l’Altacústic 2020 també es reserva l’oportunitat de descobrir aquelles veus i artistes que tot just comencen a despuntar en el panorama musical i que ja sorprenen per la solidesa i innovació dels seus projectes. 

L’encarregat d’obrir l’edició 2020 del festival, dijous 16 a les 19:30 hores, Roger Benet, oferirà al públic l’espectacle ‘A ‘Beneteries’, en el qual, sol a escena, actúa, canta, recita, toca diversos instruments,  i ens parla del procés creatiu. 

Els assistents també tindran l’ocasió de gaudir de les notes de colors d’Anna Andreu, que després de liderar el projecte Cálido Home, Anna Andreu, debuta en solitari amb el seu disc ‘Els Mals Costums’, el divendres 17 de juliol a les 20 hores, en una ocasió perfecta per a perdre’s en la música. 

Diumenge 19 de juliol a les 19:30 hores. Aquestes són les coordenades que han de seguir el públic de Magalí Sare i Manel Fortià, que prometen interactuar damunt de l’escenari per a crear una sonoritat crua i despullada que juntament amb altres elements com les percussions menors per a vestir una atmosfera per a cada cançó. 

L’encarregada de cloure l’edició d’enguany del festival serà Joina, que el diumenge 19 de juliol a les 21 hores presentarà ‘Companyes’, el seu l’àlbum de debut, que usa l’art com a eina transformadora per replantejar els rols de gènere, els poders fàctics i l’existència d’altres maneres de viure i estimar.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.