Deu anys de Càtedra Internacional URV/Repsol d’Excel·lència en Comunicació

Repsol segueix col•laborant amb la generació de coneixement a la URV

Repsol segueix col·laborant amb la generació de coneixement a la URV

  • Repsol renova el conveni de col·laboració que manté amb la Càtedra Internacional URV/Repsol d’Excel·lència en Comunicació.
  • La companyia contribuirà amb 100.000 euros els propers tres anys, perquè la Càtedra segueixi desenvolupant activitats de formació, recerca i divulgació científica d’alt nivell en l’àmbit de la Comunicació.
  • L’acord s’insereix en el marc estratègic de cooperació que l’empresa manté amb la universitat i que vol contribuir a reforçar la competitivitat a l’entorn del Complex Industrial de Tarragona.
  • El periodista Lluís Foix ha pronunciat la conferència “El periodisme en temps de canvi” durant l’acte commemoratiu.

El rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Dr. Josep Anton Ferré, la directora general de Comunicació de Repsol, Begoña Elices, el director de la Càtedra, Dr. Jordi Farré, i el director del Complex Industrial de Tarragona, Josep Francesc Font, han signat avui la renovació del conveni de col·laboració que Repsol manté amb la Càtedra Internacional URV/Repsol d’Excel·lència en Comunicació. La companyia contribuirà amb 100.000 euros els propers tres anys perquè la Càtedra, creada l’any 2007, segueixi desenvolupant activitats de formació, recerca i divulgació científica en l’àmbit de la comunicació social.

L’acte amb motiu del 10è aniversari de la creació de la Càtedra s’ha celebrat al Paranimf de la URV. En el decurs d’aquest acte, s’ha renovat el conveni que dona continuïtat a les activitats de la Càtedra i el periodista Lluís Foix, ha pronunciat la conferència “El periodisme en temps de canvi”. També han intervingut els signants del conveni que han destacat la qualitat de la tasca desenvolupada per la Càtedra, així com la seva rellevància en el marc estratègic de cooperació i mecenatge que Repsol manté amb la universitat.

La Càtedra Internacional URV/Repsol d’Excel·lència i Comunicació té com a objectius generar coneixement de qualitat, socialment rellevant, entorn la comunicació social; promoure les bones pràctiques de comunicació per part d’empreses i institucions, mitjans i periodistes en la seva qualitat d’actors amb responsabilitat social; contribuir a la formació d’alt nivell dels futurs professionals del periodisme, de la creació audiovisual i de la comunicació corporativa; i promoure la divulgació internacional de la recerca en comunicació que es genera a la Universitat Rovira i Virgili.

Repsol renova el conveni de col·laboració que manté amb la Càtedra Internacional URV/Repsol d’Excel·lència en Comunicació.

En els seus 10 anys d’existència, la Càtedra Internacional URV/Repsol d’Excel·lència i Comunicació ha publicat 63 articles en revistes d’impacte, 14 llibres i desenes de capítols, ha atorgat 54.000 € en beques a alumes del MASTERDEC, ha aconseguit que se li aprovessin 79 sol·licituds en convocatòries competitives, ha realitzat 25 estades de recerca internacional, se li han reconegut 24 acreditacions (de la Generalitat i el Ministeri) i ha defensat 20 tesis doctorals.

Actualment, la URV té en marxa 14 càtedres per a la difusió del coneixement i la innovació en diferents àmbits, des del desenvolupament sostenible a la innovació empresarial, passant per l’habitatge o la privadesa de dades, en col·laboració amb diferents empreses i institucions del territori.

Repsol i la URV, referents en el desenvolupament econòmic i social de les comarques de Tarragona, mantenen una estreta relació de col·laboració en diferents àmbits, profitosa per a ambdues parts i en general per a la societat del nostre entorn. Per a la companyia, el compromís amb la universitat és essencial: invertir en coneixement i recerca contribueix a garantir un estàndard de competitivitat alt a l’entorn on duu a terme l’activitat.

Prova d’aquest compromís és la col·laboració que mantenen la Fundación Repsol i el Consell Social de la URV. Entre els cursos 2006-07 i l’actual, la Fundación ha finançat beques per valor de 880.000 euros perquè 128 estudiants amb dificultats econòmiques poguessin matricular-se a la universitat. A més, el Complex Industrial de Tarragona afavoreix la immersió professional dels estudiants. Des de l’any 2010, 113 estudiants han completat la seva formació com a becaris a les instal·lacions de Repsol.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.