Dilluns reobren els espais i equipaments municipals

Dilluns reobren els espais i equipaments municipals

A partir de la setmana que ve el Camp de Tarragona passa a la Fase 3 del desconfinament, fet que permet reobrir espais i equipaments municipals

L’Ajuntament de Reus ho té tot a punt per poder reobrir el dilluns 8 de juny alguns dels equipaments municipals, tancats amb motiu de l’emergència sanitària. I ho farà amb noves mesures de seguretat i prevenció per minimitzar l’aforament a les dependències municipals, i fomentar l’atenció per via de canals no presencials.

L’Ajuntament ha fet una aposta tecnològica per evitar desplaçaments de la ciutadania, limitar al mínim possible l’atenció presencial i potenciar l’atenció pels canals telemàtic, telefònic, correu postal o el correu electrònic, en els casos que sigui possible.

Amb tot, els diferents equipaments s’han adaptat amb mesures de seguretat i prevenció per evitar el risc de contagis. Així s’ha instal·lat noves senyalització per recordar l’obligació de mantenir la distància de seguretat de 2m; s’ha reduït l’aforament màxim de persones que pot estar a cada oficina, s’han eliminat les sales d’espera en els casos que no es podia garantir la distància mínima de seguretat, s’han instal·lat mampares a les taules d’atenció, es limita l’atenció a una única persona per cada taula, i s’ha establert el protocol de desinfecció de les taules despès de cada cita.

Casal de Joves i Oficina Jove del Baix Camp
El proper dilluns 8 de juny, el Casal de Joves la Palma i l’Oficina Jove del Baix Camp, equipament d’informació i assessorament per a joves, reobrirà parcialment les seves portes per tornar a atendre al públic: assessorament laboral, garantia juvenil, referent d’ocupació, salut emocional, mobilitat i informació general (targeta jove, inscripcions a activitats d’estiu, altres).

Del 8 al 22 de de juny s’atendran consultes de manera presencial: els dilluns, dimecres i divendres de 10:00 h a 13:00 h i els dimarts i dijous de 16:00 h a 18:30h. També s’atendran consultes per telèfon els dilluns, dimecres i divendres de 10:00 h a 13:00 h i els dimarts i dijous de 16:00 h a 18:30 h al 977 010 268

Els horaris de les atencions presencials dels diferents serveis són:

  • Servei d’informació juvenil: dilluns, dimecres i divendres de 10:00 h a 13:00 h i els dimarts i dijous de 16:00 h a 18:30 h
  • Servei de treball de l’Oficina Jove Baix Camp: dilluns, dimecres i divendres de 10:00 h a 13:00 h i els dimarts i dijous de 16:00 h a 18:30 h
  • Servei de Salut emocional: els dimarts i dijous de 16:00 h a 18:30 h
  • Servei de mobilitat internacional: els dimarts de 16:00 h a 18:00 h

Tot i la reobertura parcial del Casal tot s els serveis, tots els canals d’atenció en línia seguiran mantenint-se actius i es recomana, en la mesura que sigui possible, fer arribar les consultes per aquests canals.

Es pot contactar amb el Casal de Joves la Palma per correu electrònic a info.joventut@reus.cat i baixcamp@oficinajove.cat , i també es poden fer arribar consultes a través de les xarxes socials @joventutreus o al whatsapp 620023736.

Casa Rull
La recepció de la Regidoria de Cultura i de l’Institut Municipal Reus Cultura a Casa Rull tornarà a obrir portes el dilluns 08 de juny amb l’horari habitual d’estiu. Serà de dilluns a divendres de 10:00 h a 14:00 h

Una novetat és l’ampliació dels horaris d’atenció telefònica per les tardes que serà de dilluns a divendres de 10:00 h a 14:00 h i de dimarts a divendres de 17:00 h a 18:30 h. El número de la centraleta de l’IMRC és el següent: 977 010 650

S’ha adaptat l’espai de la recepció a les mesures de seguretat COVID. D’aquesta manera s’entrarà a la recepció per la porta del jardí de la Casa Rull i l’atenció es farà d’una persona en una persona, l’usuari haurà d’entrar amb mascareta. Hi haurà gel hidroalcohòlic a disposició de l’usuari.

És prioritzarà l’atenció de les persones que hagin demanat cita prèvia.

Museus de Reus
Des de l’Institut Municipal Reus Cultura informen que obren al públic el Museu d’Art i Història i el Museu Salvador Vilaseca a partir del dimarts dia 9 de juny.

Els horaris d’obertura de l’espai són de dimarts a dissabte d’11:00 h a 14:00 h hores i de 17:00 h a 20:00 h

L’obertura és pels visitant a títol individual que tindran totes les mesures de seguretat i d’higiene que la situació requereix. Serà obligatori l’ús de mascareta per fer la visita i la desinfecció de les mans amb gel hidroalcohòlic. S’hi aplica una limitació d’aforament en les sales d’exposició.

Les visites en grups a les exposicions temporals i permanents, a més del refugi de la Patacada i de la Bòbila Sugranyes no es reprendran fins al mes de juliol i també amb un número limitat de visitants.

Oficina de turisme del Gaudí Centre i punt d’informació del carrer Sant Joan
L’oficina de turisme del Gaudí  Centre romandrà oberta a partir del dia 8 de juny en horari de dilluns a divendres de 9:30 h a 14 h i de 16 a 20 h i els diumenges i festius de 10 a 14 h.

El punt d’informació ubicat a la seu de Reus Promoció (carrer de Sant Joan, 34A) també obrirà el dilluns 8 i l’horari serà l’habitual, de dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 16 a 19 h, i els dissabtes de 10 a 14 h.

Gaudí Centre
Estarà obert a partir del dimarts 9 de juny en horari de dilluns a dissabte de 10 h a 14 h i de 16 h a 20 h, i els diumenges i festius de 10 h a 14 h.

Com a mesura de seguretat, l’aforament màxim de persones s’ha reduït a un terç de la seva capacitat.

Arxiu Municipal
L’Arxiu Municipal reobre les seves instal·lacions. Mitjançant cita prèvia l’atenció es concentrarà – en un primer moment-  en dos dies: dimarts i dijous. L’horari serà de 9:00 h a 14:00 h.

L’accés es donarà per ordre de sol·licitd, amb pritoritat de les peticions d’informació i les còpies de documents per a procediments administratus. S’observaran mesures de seguretat i higine adequades. S’ha col·locat una mampara al taulell d’atenció al públic i s’ha senyalitzat l’espai.

Si es vol més informació podran trucar al telèfon 977 010 054 o adreçar-se al mail de l’Arxiu Municipal arxiumunicipal@reus.cat

Centres Cívics
La xarxa municipal reobre el 8 de juny amb noves mesures de prevenció i limitació d’aforament, d’acord a la normativa de prevenció i control de la Covid-19. La xarxa d’equipaments municipals estarà oberta per a usuaris i entitats, a qui s’informarà personalment per carta de les novetats.

Durant el mes de juny, la xarxa obrirà amb l’horari següent: centres cívics del Carme, Mestral i Mas Abelló, matí i tarda; centre cívic Ponent, tarda; i centres cívics Migjorn i Llevant, matí. Els centres cívics han presentat la programació d’estiu, amb activitats previstes entre el el 15 de juny i el 10 d’agost.

Casal de les Dones
El Casal de les Dones manté el servei d’atenció, però únicament amb cita prèvia. I treballa per oferir una programació d’activitat de petit format a partir del 15 de juny. El serveis del Punt d’atenció a la diversitat sexual (PADS) i el Servei d’Informació i Assessorament a les Dones (SIAD) estan operatius a través del telèfon 977 010 672 i el mail casaldones@reus.cat i, si es considera necessari, es fan atencions presencials tant de la primera acollida com l’assessorament legal.

Relacions Cíviques
Les oficines de la regidoria de Relacions Cíviques reprenen també l’activitat el dilluns, però només amb cita prèvia. Per concertar-la cal trucar al 977 010 029.

L’atenció està adreçada només a les entitats. I l’horari és el següent: de dilluns a divendres, de 9:00 h a 14:00 h i tardes si hi ha cites concertades.

Gimnàs del Pavelló Olímpic Municipal
Reus Esport i Lleure reobre el gimnàs municipal, fins al 14 d’ahost, de dilluns a divendres, de 8:00 a 14:00 h i de 15:30 a 21:30h. El servei quedarà restringit a les sales ocupades actualment pel propi gimnàs i per la pista poliesportiva del pavelló, que s’ha adequat per oferir el servei. Es reobre només per als abonats que hi ha actualment, amb noves mesures de control, neteja, desinfecció i limitació d’aforament.

Entre altres mesures, no es podran utilitzar els vestidors; i s’establiran circulacions d’un sol sentit per evitar l’encreuament de persones als passadissos. Igualment, s’exigirà als usuaris que compleixin les mesures de neteja prèvia i posterior dels elements utilitzats, d’acord a les instruccions previstes per a tots els materials i maquinària. Així mateix, l’entrada a la instal·lació quedarà supeditada a disponibilitat de places d’aforament; i s’exigirà als usuaris l’ús de mascareta per a l’entrada i sortida i la circulació entre sales.

Cementiri General de Reus
El Cementiri General de Reus canvia els horaris d’obertura de matins i tardes per facilitar les visites de la ciutadania. Del 8 al 14 de juny, l’horari d’obertura serà de matí, de 10:00 a 13.00h; mentre que del 15 al 30 de juny, el recinte estarà obert a les tardes, de 16.00h a 19.00h.

Biblioteques Municipals
Des de les Biblioteques Municipals es va reobrir el servei de préstec i devolucions, amb cita prèvia, el passat dia 25 de maig i de moment no hi haurà variacions fins a partir de mitjans de juny.

Per demanar cita es pot fer a través de la web biblioteques.reus.cat o al telèfon 977 010 025. L’horari d’obertura serà a la Biblioteca Xavier Amorós, només els matins, de dilluns a divendres, de 10:00 h a 14:00 h, mentre que a la Biblioteca Pere Anguera l’horari d’atenció serà, també de dilluns a divendres, de 17:00 h a 20:00 h.

Teatres Bartrina i Fortuny
Pel que fa als teatres públlics de Reus no obriran les seves portes al públic encara en aquesta fase. El Teatre Fortuny començarà aquesta pròxima setmana a preparar les instal·lacions administratives amb la voluntat de poder reobrir la taquilla a mitjans de juny. 

I, pel que fa al Teatre Bartrina, a partir d’aquesta setmana començaran les tasques internes de manteniment dels espais i també es prepararan per tenir a punt les instal·lacions administratives. La taquilla no té data encara de reobertura. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.