La Diputació de Tarragona destina 10M€ més a enfortir els sectors clau en la reactivació econòmica i social

La Diputació de Tarragona destina 10M€ més a enfortir els sectors clau en la reactivació econòmica i social

En aquesta nova fase del pla de xoc contra la Covid-19 i de reactivació econòmica i social, el ple de la institució dona llum verda a noves inversions en salut pública, ocupació i emprenedoria, turisme, educació, cultura o acció social

Un mes després d’haver aprovat inversions per valor de 16,2M€ per contribuir a pal·liar els efectes de la Covid-19 i reactivar l’economia de la demarcació, el ple ordinari de la Diputació de Tarragona, celebrat aquest divendres, ha donat llum verda a noves inversions amb el mateix objectiu. Es tracta de 10,4M€ més, provinents de romanents de tresoreria i que es destinaran a l’àmbit de la salut pública, l’ocupació i l’emprenedoria, el turisme, l’educació, la cultura o l’acció social. La majoria d’aquestes inversions es destinen als ajuntaments, que vehicularan les diferents inversions als respectius municipis a través de diverses línies d’ajuts de caràcter extraordinari.

Del conjunt d’aquest import, 8M€ es destinen als ajuntaments, per a diferents àmbits i de la següent manera: 3M€ per a ocupació i emprenedoria (per a plans d’ocupació o activitats de foment del comerç de proximitat, entre altres accions); 2M€ per a accions de caire educatiu, cultural o esportiu, i 3M€ per a despeses extraordinàries en matèria de salut pública derivades de la pandèmia (equips de protecció individual, mampares de protecció, via pública segura, entre d’altres).

D’altra banda, s’inverteix 1M€ per reforçar línies d’ajuts ja convocades en matèria de turisme i per promoure les Terres de l’Ebre i la Costa Daurada com a destinacions segures. I així mateix, es destina també 1M€ a ajut social, mitjançant dues vies: 500.000€ d’ajut directe per a aquelles entitats que ja tenen conveni amb la Diputació i amb un abast territorial ampli (Banc dels Aliments, Càritas i Creu Roja) i 500.000 € en línia de concurrència per a entitats de caire social.

Així mateix, la modificació de crèdit aprovada aquest divendres inclou els 400.000€ destinats a l’adquisició conjunta d’equips de protecció individual per als ens locals, coordinada per la Diputació de Tarragona i que va permetre un estalvi de temps i de recursos a un centenar d’ajuntaments, entitats municipals descentralitzades i consells comarcals de la demarcació.

La Diputació de Tarragona destina 10M€ més a enfortir els sectors clau en la reactivació econòmica i social

“Superar la situació com més aviat millor”

Amb el conjunt d’inversions i actuacions dutes a terme des de l’inici de la pandèmia, la Diputació de Tarragona pretén garantir la liquiditat dels consistoris perquè puguin fer front a les despeses extraordinàries que han hagut d’assumir; fomentar l’ocupació i el desenvolupament econòmic de la demarcació de Tarragona; col·laborar econòmicament amb les entitats d’acció social, i impulsar l’activitat cultural i esportiva en els municipis. “Des del mateix moment que va esclatar aquesta crisi, al mes de març, ens hem volgut avançar als seus previsibles efectes, i ara intensifiquem encara més el pla de xoc iniciat aleshores, amb aquesta nova línia d’ajuts creada expressament per ajudar el món local i que és fruit del treball de tots els grups de la institució. El nostre objectiu és ajudar a superar aquesta situació com més aviat millor, amb accions enfocades a garantir la salut de la ciutadania i la reactivació de l’economia de la nostra regió”, ha manifestat la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó.

La modificació de crèdit s’ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups representats a la institució supramunicipal (ERC, JxCat, PSC i C’s), en una sessió que, novament, ha estat telemàtica i que s’ha pogut seguir públicament i en directe a través d’Internet.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.