La Diputació ofereix als locals formació especialitzada gratuïta per afavorir la conservació dels béns patrimonials

La Diputació ofereix als ens locals formació especialitzada gratuïta per afavorir la conservació dels béns patrimonials

Centres de la Diputació a Tarragona, Tortosa, Reus i Valls acolliran aquest curs per tal que se’n beneficiïn tècnics locals de tota la demarcació

Coincidint amb l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, la Diputació de Tarragona engega una campanya de sensibilització per a la conservació preventiva dels béns culturals dels municipis del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Amb aquest objectiu, ha programat el  curs ‘Bones pràctiques en la conservació dels béns patrimonials. Estratègies per evitar o limitar els danys’, que s’impartirà durant els mesos d’abril a Tarragona, Tortosa, Reus i Valls. L’objectiu és apropar aquesta formació especialitzada de caràcter gratuït a tècnics de cultura i personal dels ens locals de tota la demarcació.

 

L’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa serà l’encarregada d’impartir aquest curs i de compartir coneixements que propiciïn la conservació dels béns patrimonials del territori. Donar a conèixer els agents que poden causar el deteriorament, detectar els tipus de danys que s’hi poden presentar o aprendre les actuacions bàsiques de detecció, bloqueig i control són alguns dels objectius d’aquesta iniciativa impartida per Carme Clemente, responsable tècnic de la Unitat de Conservació i Restauració del centre. Precisament, l’Escola d’Art de Tortosa és un centre de referència a Catalunya en aquesta matèria, tant pel servei tècnic que ofereix als ens locals de la demarcació com pels cursos especialitzats que inclou a la seva oferta formativa.

 

A Tarragona, el curs s’impartirà al Museu d’Art Modern de la Diputació a partir del 18 d’abril en horari de 16 a 19h. A Tortosa, l’Escola d’Art de la Diputació l’oferirà a partir del 19 d’abril de 10 a 13h. A Reus, l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació acollirà una edició d’aquest curs a partir del 23 de maig, i un dia després s’iniciarà al Taller d’Art de la Diputació a Valls.

Els interessats han d’inscriure’s a l’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa, a través del correu electrònic eadtortosa@dipta.cat o al telèfon 977 44 41 63.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.