‘Domènech i Montaner, catalanisme i país. La vertebració de la Catalunya moderna’

La sala Fortuny del Centre de Lectura de Reus serà la seu, a partir del 25 de juliol, de l’exposició «Domènech i Montaner, catalanisme i país. La vertebració de la Catalunya moderna». La mostra, que forma part dels actes de l’Any Domènech i Montaner, es podrà visitar fins al 26 d’agost.

L’exposició «Domènech i Montaner, catalanisme i país. La vertebració de la Catalunya moderna», comissariada per l’historiador i president del Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner, Carles Sàiz i Xiqués, pretén recuperar l’empremta política de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner durant els primers anys del moviment catalanista. La trajectòria de Domènech, que fou president de la Unió Catalanista, promotor de les Bases de Manresa i fundador de la Lliga Regionalista i del Centre Nacionalista Republicà, permet presentar-lo com un dels teòrics del nacionalisme que més ha contribuït a forjar la Catalunya moderna.

L’exposició ha estat produïda per la Generalitat de Catalunya i el Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner amb motiu del centenari de la mort de l’arquitecte i polític.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.