Donació dels fons comercial de Vidres Sanromà i del fons familiar Sanromà a l’Arxiu Municipal de Reus.

Reus Solidari

Des de l’1 de gener fins al 30 de novembre d’enguany, 77 persones, entre els 15 i 65 anys, s’han apuntat per participar en algun projecte de voluntariat portat a terme per entitats de la ciutat. Totes ho han fet a través del Punt de Voluntariat, un servei municipal que depèn de la Regidoria de Benestar Social i que gestiona la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS). Com a novetat d’enguany, destaca el fet que aq uestes 77 persones representen un increment d’un 39% respecte al mateix període de l’any anterior i que, per primer cop, el percentatge de dones (57%) i d’homes (43%) tendeix a igualar-se. Es tracta d’un canvi de tendència respecte als darrers anys, en què la participació de les dones era majoritària. En concret, en el mateix període de l’any 2018 es van fer voluntàries 47 persones, el 62% de les quals van ser dones.

Tanmateix, s’han realitzat diverses accions de promoció comunitària del voluntariat amb instituts de Reus, la Universitat Rovira i Virgili (URV) i altres serveis socioeducatius de la ciutat. A més, també s’han fet jornades gratuïtes de formació, adreçades tant a persones voluntàries com a entitats que fan servir voluntariat.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, fa una valoració positiva d’aquest servei municipal: «Durant tot l’any, cada dia que ha estat obert el Punt de Voluntariat, s’hi ha apropat alguna persona a demanar informació. Evidentment, l’interès hi és i això és molt important, encara que només algunes d’aquestes persones s’acabin implicant en algun projecte de voluntariat. També cal destacar que cada cop són més els homes que s’apunten a fer voluntariat, una activitat que tradicionalment feien més de dones».

4a Mostra d’Entitats de Voluntariat
Coincidint amb el Dia Internacional del Voluntariat que se celebra a tot el món aquest, 5 de desembre, Reus acull, la 4a edició de la Mostra d’Entitats de Voluntariat. Amb motiu de la pluja, la mostra s’ha muntat a primera hora del matí dins de l’Antiga Llotja de Reus, al costat del Teatre Fortuny, molt a prop de la plaça de Prim, la ubicació prevista inicialment. Disset organitzacions de la demarcació hi tenen el seu estand, on exposen i expliquen els projectes socials que realitzen gràcies a la participació de persones voluntàries. El Punt de Voluntariat és l’encarregat d’organitzar aquesta mostra.

En concret, les entitats que hi participen són: Amics de la Gent Gran, Associació Programes Educatius Open Europe, Associació Reus Som Útils (ARSU), Associació Salut Mental Dr. Tosquelles, Càritas Interparroquial de Reus, Creu Roja-Reus, Fundació Catalunya La Pedrera, Fundació La Tutela, Fundació Mn. Frederic Bara i Cortiella, Fundació Privada Banc dels Aliments Comarques de Tarragona, Grans Projectes Solidaris, Lliga contra el càncer Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre, ONCE, Reus Refugi, Taller Baix Camp, Voluntariat per la llengua i Federació Catalana del Voluntariat Social.

El Punt de Voluntariat
L’objectiu d’aquest servei municipal és promoure i informar dels projectes de voluntariat que ofereixen les entitats de la ciutat amb la finalitat d’atraure persones voluntàries. Així mateix, assessora les persones que volen fer voluntariat i necessiten conèixer l’oferta i on dirigir-se. També col·labora amb les entitats socials per tal que puguin implementar els seus projectes i per facilitar-les el contacte amb possibles persones voluntàries.

El Punt de Voluntariat està ubicat al Centre Cívic del Carme (plaça de la Patacada, 10) i l’horari d’atenció al públic és els dimarts de 17 a 19 h i els dijous de 10 a 12 h, excepte els mesos de juliol i agost en què només obre dijous al matí. El correu electrònic és el següent: puntreus@voluntaris.cat

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.