El Teatre Bartrina presenta la nova programació amb una aposta clara per arribar al públic jove.

Reus

El Consorci del Teatre Bartrina de Reus presenta la programació per als mesos d’Hivern i Primavera 2020 amb una clara aposta pel públic jove amb un logotip que identifica les obres i els concerts que es destinen específicament al públic d’aquesta franja d’edat, d’entre 12 i 35 anys, i amb un descompte especial associat del 50% en aquests espectacles. Aquest descompte estarà associat al Carnet Jove i a la Tarja Jove de Reus.

A banda, es continuarà apostant per seguir formant part d’ESCENA 25, la campanya social impulsada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per tal d’afavorir l’accés als joves d’entre 18 i 25 anys a la resta d’espectacles de la temporada.

La nova temporada continua apostant per una programació de qualitat i alternativa, tant per la temàtica com per la posada en escena, equilibrada pel que fa als temes, a les disciplines i a les franges d’edat a qui es dirigeix.

El pressupost destinat a la programació és de 66.000 euros per un cicle que comença el 26 de gener de 2020 amb Lluís Capdevila en concert i que finalitzarà el 30 de maig amb “Solitud”, de Víctor Català. En total pujaran a l’escenari del Bartrina 18 espectacles en 22 representacions.

Com en d’altres trimestres es faran fòrums de l’espectador en acabar alguns espectacles i també es continua formant del projecte socioeducatiu Apropa Cultura, que va néixer l’any 2006 amb la voluntat de millorar la vida de les persones en situació de vulnerabilitat a través de la cultura, i poder així oferir un ampli ventall d’espectacles i activitats culturals a preus accessibles per a persones en risc d’exclusió social o amb discapacitat.

La venda d’entrades i packs Bartrina començarà el dia 17 de desembre, tot i que la renovació d’abonaments es pot fer fins al 10 de desembre i els nous abonaments estaran a la venda els dies 11, 12 i 13 de desembre.

Una altra de les apostes de la nova programació, que pretén apropar a la ciutat el teatre alternatiu i de qualitat que actualment es presenta a Catalunya, és el talent local i és per això que aquests cinc mesos de programació presenten diferents propostes protagonitzades per artistes locals, des del cantautor Joan Masdéu, als col·lectius teatrals Teatre Estable del Baix Camp, La Gata Borda o Clownic.

Durant aquests mesos el Teatre Bartrina acollirà la dinovena edició  Black Music Festival. Aquest cop amb dos concert ben diferenciats, el primer serà el de Monica Green, en formació  de sextet i que recopilarà els millors temes dels seus 30 anys de carrera. El segon concert serà a càrrec del duet AIALA, una jove i emergent formació que ha estat triada des de la mateixa Regidoria de Joventut, per tal de commemorà els 10 anys del Casal de Joves de la ciutat.

S’han programat a més, 2 espectacles per a públic familiar, LITTLE NIGHT adreçat a la franja de 18 mesos i fins a 3 anys, del qual es faran tres sessions i Mon pare és un ogre!, per a públic a partir de 10 anys, el qual serà accessible per a persones sordes en Llengua de Signes Catalana (LSC).

En termes d’accessibilitat, des del Teatre Bartrina, es portarà a terme la representació de ABANS QUE ES FACI FOSC, amb Míriam Iscla, fent que aquest funció sigui adaptada per a persones amb discapacitat sensorial.

També durant aquests mesos al Bartrina s’hi desenvoluparà la segona edició del projecte educatiu TOTS DANSEN, un aposta per la dansa des d’aquest espai escènic reusenc de referència, que parteix de la part pedagògica per poder arribar al públic i als artistes del futur. Set seran altre cop els centres educatius de Reus els que participaran enguany al projecte educatiu té l’objectiu de reforçar i incrementar el compromís de la dansa amb l’educació, les escoles i la comunitat i impulsar projectes educatius i d’accions de proximitat que permetin la transmissió dels valors que pot aportar de manera intrínseca la dansa com a art. Tots dansen és un projecte de pràctica artística a l’aula i està destinat a introduir i apropar el llenguatge del moviment i la dansa contemporània al públic més jove. Es presenta com una eina educativa pel professorat, però sobretot s’introdueix com una vivència i experiència positiva, tant personal com col·lectiva.

Finalment, destacar el Concurs Exposició Nacional de Roses que arriba a la 73ena edició, tot un clàssic de la ciutat, i les diferents sessions cinematogràfiques que conformen la programació del CineClub.

Programació Hivern-Primavera Teatre Bartrina

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.