‘Dones en lluita’, l’exposició d’Aministia Internacional al Casal de les Dones

La sala rentadors del Casal de les Dones exposa la mostra “Dones en lluita”, d’Aministia Internacional, de l’1 al 21 de juliol. L’exposició parla dels drets humans de les dones en el món i de les seves lluites. Es presenten situacions en què es vulneren els seus drets, al costat d’històries de dones, moviments d’activistes i defensores que lluiten per canviar aquesta situació, amb exemples en diversos països.

La mostra consta de panells amb fotografies i textos en què s’aborden els següents temes: “Valentes”, que explica com les defensores de drets humans s’enfronten a la injustícia i arrisquen la seva llibertat i la seva vida per defensar els drets de les dones i de tota la comunitat; “Guardianes de la natura”, on s’aborda la defensa de la terra, del clima i de l’entorn; “Drets no hipotecats”, per fer visible com les dones fan front a les retallades de drets econòmics i socials; “Guerra a les dones” amb la denúncia de la violència de gènere que pateixen les dones en els conflictes armats; “Un lloc segur on viure i treballar” per presentar la situació de les dones migrants i refugiades i com s’alien per tirar endavant; “Sense demanar permís”, fent visible la revolta de les dones per participar en la vida pública; “És el meu cos i només jo decideixo” on s’aborda la lluita contra la violència sexual i la criminalització de l’avortament en alguns països; finalment, amb “Celebrem!”, es presenten els èxits aconseguits recentment.

Per establir una interacció entre els que visiten l’exposició i el que s’explica en ella, hi haurà un espai perquè la gent pugui deixar el seu testimoni. Es podrà respondre a la pregunta “Les dones s’arrisquen per defensar els seus drets Com t’impliques tu?” La inauguració de la mostra serà el dijous 1 de juliol a les 19:00h i hi intervindrà la regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores. També es un manifest, i l’acte es completarà amb lectura de poesia feminista i música en viu amb “El toubab”.  L’acte està organitzat per la regidoria, Amnistia internacional i compta amb la col·laboració de L’Hora Violeta.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.