Dos alumnes de l’Institut Baix Camp reben el premi Consell Social al millor treball de recerca

Dos alumnes de l’Institut Baix Camp reben el premi Consell Social al millor treball de recerca

Els alumnes de batxillerat de l’Institut Baix Camp Óscar Hernández Segovia i Sara Correa Martínez han rebut dos dels premis Consell Social al millor treball de recerca de secundària que organitza la URV. L’acte de lliurament dels premis ha tingut lloc el dijous 30 de novembre, a les 18 h, al Paranimf del  rectorat de la universitat tarragonina.

“Créixer en color” és el treball de recerca que la Sara Correa va presentar als premis de la URV i que va obtenir un primer premi. En aquest treball s’estudia quina influència tenen  la llum blava i la vermella en el creixement de les plantes. El resultat de la seva investigació va ser que les plantes tenien un creixement força diferent segons el color de la llum que rebien durant el seu creixement.

El treball Aproximació a l’exili republicà: el cas del Mexique, d’Óscar Hernández Segovia és un estudi del perfil  sociològic i polític dels refugiats republicans que van marxar de França cap a Mèxic  amb el vaixell Mexique. Per elaborar-lo va utilitzar fons primàries a la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes. Va consultar més de 900 fitxes individuals per extreure-hi les dades, així com el diari  que publicaven els exiliats amb tota mena de notícies.

Els treballs van ser tutoritzats per les professores Cinta Margalef i Paloma Belenguer.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.