PROGRAMACIÓ CARNAVAL DE REUS 2018, del 8 al 14 de febrer

PROGRAMACIÓ CARNAVAL DE REUS 2018

PROGRAMACIÓ CARNAVAL DE REUS 2018

De les grans festes carnavalesques que tindran lloc del Dijous Gras, 8 al Dimecres de Cendra, 14 de febrer de 2018.

Festes per solemnitzar la visita a la nostra ciutat de S. M. el Rei Carnestoltes LVIII acompanyat de la seva digníssima muller, S. M. la Reina Pimpolla VII.

ACTES PREVIS

FEBRER

Divendres 2

A les 21.15 h, al Teatre Fortuny, Càsting 2018, on les diferents colles de carnaval ens oferiran els seus fantàstics numeritus i performances. Presentat per les colles Fil i Agulla i No Ho Sabem.

Dissabte 3

De 10.00 a 13.00 h, al Mercat Central, V Mercat d’Intercanvi de Disfresses 2018. Porta les disfresses que no utilitzes i canvia-les per altres. Les disfresses no es poden vendre ni comprar, només s’intercanvien. Si no t’és possible venir aquest dia, del 5 al 9 de febrer pots venir al Casal de Joves La Palma.

A partir de les 11.30 h, a la plaça del Baluard, els Tronats de Reus ens tornen a portar la Guerra de Tomaques 2.0 en versió 4G. Vermuts, ball i gresca a dojo al Fes-te Pols, amb la gran batalla de colors. Arriba el primer polvet del carnaval! No us oblideu la disfressa! Recomanem a les persones amb problemes respiratoris que prenguin precaucions.

Diumenge 4

A les 12.00 h, a la plaça d’Evarist Fàbregas, Vermut Carnavalero dels 80, a càrrec de la colla No Ho Sabem. Veniu a moure l’esqueletu!

Dilluns 5

A les 20.00 h, a la sala d’exposicions “Els Rentadors” del Casal de les Dones, inauguració de l’exposició dels cartells de carnaval que han participat al concurs de cartells. Es podrà visitar fins al 19 de febrer. Horari: de dilluns a divendres de 9.00 a 13.00 i de 15.00 a 22.00 h.

Dimecres 7

A les 11.00 h, a la Sala d’Exposicions del Palau Bofarull, obertura de la XIII Mostra Fotogràfica del Carnaval de Reus, any 2017. Es podrà visitar fins al dissabte 17 de febrer. Horari: de dimarts a dissabte d’11.00 a 13.00 i de 17.00 a 20.00 h. Dissabte 10 de febrer, tancat. Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals.

A les 19.00 h, des del Campanaret, Ball del Carnestoltes i els Set Pecats, amb l’acompanyament musical del grup Staccato. Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals.

CARNAVAL DE REUS

Dijous Gras, 8

A les 10.30 h, al Mercat Central, degustació de botifarra d’ou, tal com mana la tradició, per gentilesa de les xarcuteries i cansaladeries del Mercat Central.

A les 11.00 h, al passeig comercial El Pallol, llonganissada. Degustació d’un pinxo de llonganissa d’Alforja per un panxo de pa per omplir la panxa. Col·labora: establiment No Diguis Blat.

A les 15.00 h, al convent de les Clarisses, ofrena d’ous a santa Clara per gaudir, així, de bon temps i alegria durant aquests dies carnavaleros. A càrrec de la Colla Xerinola.

A les 20.45 h, a la plaça del Mercadal, Cerimonial d’Invocació de l’Esperit Carnavalesc. Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals.

A les 21.00 h, a la plaça del Mercadal, espectacle i PREGÓ de S. M. el Rei Carnestoltes LVIII, acompanyat per la Reina Pimpolla VII, realitzat per Mandríl·lia Associació. En acabar, degustació de l’espiritual vinet dolç de la bóta del carnaval i d’alguna pasteta kadukada

A partir de les 23.00 h, en diferents punts de la ciutat, disfressada d’escultures i altres monuments reusencs: el general Pim Pam Pum, el Nen de les Lloques, el Condesitu Pessigolleru, el Gegant de la Ploma Gran, el Bartrineru (amb la seva nova plaça), les farolilles del Mercadal…

Divendres de carnaval, 9

Durant tot el dia, a les escoles de la ciutat, celebració del carnaval i de la festa del Carnestoltes.

Durant el matí, a les escoles Pompeu Fabra, Sant Josep i Misericòrdia, visita del Rei Carnestoltes i la Reina, per tal de transmetre l’esperit carnavalesc als més petits de la ciutat. Aquestes visites es realitzen any rere any de manera aleatòria en diferents escoles de Reus.

A les 18.00 h, a la plaça del Mercadal, BALL DEL MOC, amb l’espectacle d’animació infantil Uh! Quin cangueli, a càrrec de la companyia Xip Xap. Durant l’espectacle es repartirà un bollu carnavaleru (o algo semblant…) perquè la canalla bereni… i també per a les iaies i els iaios, va!


A les 19.00 h, des de la plaça de les Peixateries Velles i pels carrers del nucli antic, cercavila del Cantaval. Es repartirà entre els assistents un cançoner amb versions satíriques i humorístiques de les cançons populars que es cantaran.

Dissabte de carnaval, 10

De 16.00 a 18.00 h, al passeig de Misericòrdia, plaça de la Pastoreta, passeig de Prim, carrer del Camí de Riudoms, carrer de l’Escorxador, carrer del Dr. Frias, passeig de Sunyer i plaça del Nen de les Oques; plantada de carrosses.

De 18.00 a 21.30 h, al llarg de la plaça de la Pastoreta, passeig de Prim, passeig de Sunyer, plaça del Nen de les Oques, passeig de Sunyer, carrer del Dr. Frias, carrer de l’Escorxador, carrer del Camí de Riudoms, passeig de Prim, plaça de la Pastoreta i passeig de Misericòrdia; gran RUA DE LLUÏMENT amb totes les colles participants, presidida pel Rei Carnestoltes i la Reina.

A les 23.00 h, a la plaça del Mercadal, iniciarem la festa amb DJ, per continuar a les 24.00 h amb el gran BALL DE DISFRESSES a càrrec de la banda de versions 7DRock, música, festa i diversió assegurada. Penseu que l’endemà hi ha la Rua Matinal… qui és bo per anar de festa és bo per disfressar-se ben d’hora ben d’hora!

A les 23.00 h, a la plaça del Teatre, sessió DJ John Brother’s, oferta per l’establiment As de Copes.

Diumenge de carnaval, 11

A les 10.30 h, a l’avinguda de la Salle, plantada de carrosses. Sigueu puntuals i, de bon rotllo, anirem sortint un rere l’altre…

A les 11.15 h, des de l’avinguda de la Salle, RUA MATINAL, que passarà per la plaça de la Pastoreta, carrer de Misericòrdia, raval de Robuster, raval de Sant Pere, raval del Pallol, plaça de Catalunya, carrer del Dr. Robert, plaça de la Llibertat, plaça del Pintor Fortuny, avinguda de Prat de la Riba, passeig de Sunyer, plaça del Nen de les Oques i passeig de Sunyer. Acabarà a la plaça de davant de la Biblioteca Central.

A les 13.00 h, a la plaça del davant de la Biblioteca Central, BALL VERMUT amb la formació musical Quartz. El vermut el posarà la colla Els Trepa Bimbirimboies.

A les 15.00 h, al mateix lloc, dinar de colles carnavaleres. Mentre uns preparen el tiberi o van a buscar els pollastres, els altres s’ho miraran per jalar-s’ho després… Seguidament, cafè, copa i puro. Acabat el dinar, migdiada general… res de música a les carrosses!

De 18.00 a 20.00 h, al passeig de Mata, BATALLA DE CONFETI. Aneu protegits i pareu compte que Déu n’hi do amb el polsim aquell que es posa a la gola…

A les 20.00 h, a La Palma, BALL DE VESPRE per als que no en tenen mai prou, sessió de diversos DJ, a càrrec de la colla Els Pirats.

Dilluns de carnaval, 12

A partir de les 9.00 h, a la plaça de Prim, EXPO-PROFIT, Fira Catalana de la Consumició. Varietat de menjars oferta per les colles carnavaleres. Coll… que bo! Es prega que els clients portin canvi. Els que facin cinc consumicions a diferents colles i no es taquin (molt important!!!) seran obsequiats amb una samarreta promocional de l’acte.

De 23.00 a 2.00 h, a la Sala Polivalent de La Palma, BALL DE MASCAROTS amb les versions divertides de la banda Shorts. A la mitja part es farà el concurs de disfresses. Comptarem amb la presència del Rei Carnestoltes i la Reina. En aquest ball i en qualsevol moment pot passar allò que passa quan esperes que passi… RIP.

Dimarts de carnaval, 13

A partir de les 18.00 h, al Castell del Cambrer, cap de dol i vetlla del Rei Carnestoltes. Veniu a donar l’últim adéu i a consolar la Reina i les plorones que l’acompanyen.

A les 19.00 h, pels carrers de nucli antic, solemne professó, plenària i corporativa, de la Germandat dels Set Pecats Capitals. Acompanyament musical Staccato. A continuació, al Castell del Cambrer, acte de comiat i extremunció del monarca difunt. Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals.

A les 20.00 h, des de la plaça del Castell, Rua Mortuòria amb les despulles del Rei Carnestoltes, les ploraneres, les amants i la vídua la Reina, les colles i, tancant la comitiva, el poble afligit. La rua sortirà del Castell del Cambrer, passarà per l’Àbsis de la Prioral, carrer de les Peixateries Velles, plaça de Sant Pere, carrer Major i finalitzarà a la plaça del Mercadal on, seguidament, tindrà lloc la CREMA DE SA MAJESTAT.

En arribar a la plaça del Mercadal, fugaç robatori del Braç Incorrupte a càrrec del Ball de Diables i, seguidament, crema del Rei Carnestoltes.

A les 21.00 h, a la plaça del Mercadal, pública lectura del testament i tot seguit es procedirà a retirar les cendres de Sa Majestat el Rei Carnestoltes LVIII. Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals.

Dimecres de Cendra, 14

A les 19.00 h, des del Campanaret, Ball de la Quaresma i de les Set Virtuts, amb l’acompanyament musical del grup Staccato. A les 20.30 h, a la plaça de les Peixateries Velles, descobriment de la imatge de la Vella Quaresma. Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals.

A les 20.00 h, des del carrer de Llovera, cercavila del Braç Incorrupte de S. M. el Rei Carnestoltes LVIII, a càrrec del Ball de Diables. A continuació, a la plaça del Mercadal, versots i crema del Braç Incorrupte.

A les 22.00 h, en un restaurant del centre de la ciutat, sopar dels Premis Gueus.

EXPOSICIONS

Del 5 al 19 de febrer, a la sala d’exposicions “Els Rentadors” del Casal de les Dones, exposició dels cartells de carnaval que han participat al concurs de cartells.

Durant els mesos de febrer i març, al passeig comercial El Pallol, exposició de fotografies del carnaval.

Del 7 al 17 de febrer, a la Sala d’Exposicions del Palau Bofarull, Mostra Fotogràfica del Carnaval de Reus, any 2017.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.