Dues noves guies amb perspectiva de gènere sobre l’amor i el sexe

La regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, ha presentat en roda de premsa les noves guies elaborades pel Departament de Polítiques d’Igualtat de Gènere per promoure actituds positives, des de la perspectiva de gènere i de la salut comunitària, al voltant del sexe i de l’amor. Sota el títol “Deconstruint l’amor” i “Deconstruint el sexe”, aquestes guies pretenen ser un recurs de fàcil lectura accessible a tothom i destinat especialment als més joves.

Les noves guies volen impulsar comportaments cap a una societat igualitària, justa i lliure on totes les persones visquin sense cap mena de discriminació per raó de diversitat sexo-afectiva, expressió i/o identitat de gènere. El jovent hi trobarà informació que resoldrà alguns dels dubtes més comuns entorn a les relacions sexuals i afectives i alhora els ajudarà a desmitificar certs estereotips, facilitant la eliminació de prejudicis, sensibilitzant i promovent relacions sanes i respectuoses. La guia sobre sexe ha estat elaborada de forma transversal amb el departament de salut i ambdues donen resposta a les accions emmarcades en el Pla Municipal de Polítiques de Gènere i el Pla Municipal de Polítiques LGBTI+.

Aprofitant l’avinentesa també s’ha presentat un nou element de merchandising de la campanya: Reus lliure d’actituds sexistes i discriminatòries. Es tracta d’una bossa amb el lema «Soc i seré, el que jo vulgui ser». Aquesta campanya s’emmarca en el protocol contra les agressions sexistes a les festes populars, aprovat per l’Ajuntament i en el qual es va començar a treballar l’any 2016 amb diferents entitats de la ciutat. El protocol inclou accions de sensibilització i informació en els principals esdeveniments festius d’oci, com la Festa Major de Sant Pere, o les festes de Misericòrdia i Carnaval; i també convida a les entitats i col·lectius o empreses que organitzin festes a tenir-lo en compte i aplicar-lo.

 “El treball per l’eradicació de les violències masclistes i LGBTI+fòbiques, i les discriminacions per motiu de ser i estar que impulsem des del Departament de Polítiques d’Igualtat  és diari i per això es mira més enllà dels dies internacionals i es presenten campanyes com aquestes, amb la intenció d’arribar a la població durant tot l’any, per tal que Reus esdevingui una ciutat igualitària i inclusiva”.

Tallers al Casal de les Dones

D’altra banda, els tallers del Casal de les Dones recuperen la presencialitat aquesta tardor, després de més d’un any de pandèmia en que les activitats es van adaptar al format online. L’inici dels tallers es durà a terme la setmana del 18 d’octubre i finalitzarà la setmana del 13 de desembre. El període d’inscripcions ja s’ha obert i aquestes es poden realitzar presencialment al Casal de les Dones. 

L’oferta de tallers destinats a les dones de la ciutat de Reus és la següent:

  • Reconnect’art: Divendres 10.30 a 12.00 h
  • Introducció a les Xarxes Socials: Dijous 10.30 a 12.00 h
  • Coaching I emocions: Dimecres 17.00 a 18.30 h
  • Fotografia I edició amb telèfon mòbil: Dimarts 9.30 a 10.30 h
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.