Cicle de xerrades sobre normativa i conducció de patinets elèctrics

La Guàrdia Urbana de Reus continua ampliant l’oferta formativa relativa a la normativa i conducció de VMP (patinet elèctric) amb l’organització aquesta tardor d’un cicle de xerrades als centres cívics de la ciutat. El cicle complementa l’oferta formativa que ek cos municipal de seguretat porta a les aules dels centres educatius de la ciutat amb sessiona teòriques, i al parc infantil de trànist, amb sessions pràctiques.

El calendari de xerrades, dirigides a la ciutadania en general, s’inclou en la programació habitual dels centres cívics del proper curs 2021/2022. La programació serà la següent:

  • CC Ponent. 19 d’octubre a les 17:30 hores
  • CC Del Carme.  26 d’octubre a les 9.30 hores
  • CC Migjorn. 4 de novembre a les 10.00 hores
  • CC Mas Abelló. 9 de novembre a les 17.00 hores
  • CC Mestral. 25 de novembre i 2 de desembre a les 19.00 hores

Formació i sanció
Davant l’increment de l’ús de patinets elèctrics, i el creixement nombre d’accidents de trànsit amb aquest tipus de vehicles, l’Ajuntament de Reus i, concretament, des de la Guàrdia Urbana, es treballa en dues línies específiques per reduir la sinistralitat: la formació i la sanció.

Des de fa dos cursos, la Guàrdia Urbana realitza xerrades als instituts per formar els joves de la ciutat sobre com circular de manera segura amb vehicles de mobilitat personal. Aquest darrer curs, la Guàrdia Urbana ha donat continuïtat a aquelles sessions teòriques amb tallers pràctics que s’han desenvolupat al Parc Infantil de Trànsit. Una formació que ja s’ha reiniciat aquest curs 2021/2022 ja que la totalitat dels centres participants ha manifestat la seva intenció de seguir participant de l’activitat.

En total, durant aquests dos anys, s’han format més de 1.000 persones en els sessions teòriques i pràctiques sobre l’ús correcte del patinet elèctric a la via pública.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Convivència i Civisme, Dolors Vázquez, valora de forma positiva la col·laboració amb els centres cívics “per potenciar el coneixement de la normativa i la conscienciació ciutadana amb aquestes xerrades, dirigides a la ciutadania en general”. “L’educació viària és una eina primordial per a la prevenció d’accidents”.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.