El projecte EDhack Reus, un laboratori social, educatiu i comunitari que impulsa el departament de Joventut de la Regidoria de Salut i ciutadania juntament amb la FundaciĆ³ Jaume Bofill, entra a la recta final. Es tracta dāun espai innovador de creaciĆ³ que vol generar idees a partir de la participaciĆ³ ciutadana, en especial els i les joves.
Lāobjectiu: dissenyar projectes beneficiosos per a la comunitat abordant reptes com la convivĆØncia, el civisme, la sostenibilitat, lāeducaciĆ³, la cultura, la igualtat de gĆØnere i altres aspectes en lāespai pĆŗblic. Reus esdevĆ© el primer municipi de la demarcaciĆ³ de Tarragona a acollir un EDhack.
El proper 22 i 23 dāoctubre a la Palma tindrĆ lloc lāEDhack Reus, un laboratori educatiu comunitari, un projecte de transformaciĆ³ social, un espai per a generar idees i projectes des de la colĀ·laboraciĆ³, on els participants:joves, entitats, professionals, activistes, tĆØcnics i educadors; comparteixen el seu coneixement per a crear solucions a un repte.
El repte Ć©s: Com transformar l’espai pĆŗblic en un entorn d’oci, cultural i d’aprenentatge atractiu pels joves de la ciutat. Entenent el temps lliure com a cultura, participaciĆ³, educaciĆ³, inclusiĆ³ i salut.
Amb aquests subreptes:
- Com fem de l’oci a Reus un espai trencador, alternatiu al consum i les propostes comercials?
- Com connectem els actors i els espais socials de la ciutat per crear mĆ©s i millors oportunitats dāoci?
- Com dissenyem propostes d’oci obertes a la participaciĆ³ de tothom?
- Com fer del temps d’oci una experiĆØncia educativa, d’inclusiĆ³ de la diversitat?
- Com podem fomentar noves experiĆØncies d’oci a travĆ©s de la tecnologia i l’entorn online?
- Com obrim, dinamitzem i fem un Ćŗs comunitari pels joves dels espais buits i perifĆØrics de la ciutat?
- Quines propostes cal fer perquĆØ espais pĆŗblics i els equipaments esdevinguin espais de creaciĆ³, educaciĆ³ coneixement i colĀ·laboraciĆ³?
La jornada consisteix en dues sessions intensives, de 16 hores de durada, on participen 15 equips formats per 4 persones, un total de 60 persones. Es trobaran persones amb perfils molt diversos, que treballaran de forma colĀ·laborativa, utilitzant eines dāinnovaciĆ³, en la ideaciĆ³ i prototipatge de noves solucions.
Consta de tres fases de treball COnnecta, COnstrueix, i COmparteix. Alternades dāactivitats com un taller de percussiĆ³ corporal, un taller de relaxaciĆ³ i postura corporal, sessions musicalsā¦
Les participants comptaran amb el suport de facilitadores, persones dinamitzadores de les sessions de treball; i mentors, persones amb perfils molt diversos experts en el seu Ć mbit que orientaran els grups en el procĆ©s de creaciĆ³ de les solucions.
El projecte guanyador rebrĆ una dotaciĆ³ econĆ²mica de 2.500 ā¬, lāacompanyament per poder ser impulsat, desenvolupar-se, i produir lāimpacte social desitjat.
La jornada Ć©s gratuĆÆta, i els Ć pats hi estan inclosos per a totes les participants.
Totes les persones participants seran acreditades amb un certificat de formaciĆ³ sobre metodologia i disseny en innovaciĆ³ social.
Per a mĆ©s informaciĆ³ es pot consultar el web: https://reus.edhack.cat/edhack i per inscriure’s es pot entrar a https://inscripcions.reus.cat/edhackreus fins que quedin places disponibles.
QuĆØ Ć©s un hacker?
Un hacker Ć©s algĆŗ que defensa la llibertat del coneixement i la justĆcia social.
AlgĆŗ que treballa amb finalitrztas socials i busca aportar informaciĆ³ i solucions al mĆ³n, sense restriccions, de forma totalment accessible per contribuir d’una forma real a la comunitat.
Ćs algĆŗ creatiu i conscient del potencial de treballar en obert i ho fa des de la passiĆ³ i l’entusiasme.