Edició de tardor-hivern del programa ‘Joves +18’ de Cambrils

L’alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa, i la regidora de Joventut, Laura Mellau, han presentat l’edició de tardor-hivern del programa Joves +18, que inclou una dotzena d’activitats, tallers formatius, xerrades i cursos per a joves.  

L’alcalde de Cambrils ha posat en valor la varietat d’ofertes que recull el programa i ha afirmat que la divisió entre les activitats per majors i menors d’edat permet adaptar-se millor a les necessitats i horaris de cada col·lectiu. En aquest sentit, la regidora ha explicat que la creació d’aquest nou programa respon a les demandes de les mateixes persones joves majors d’edat de comptar amb activitats diferenciades.  

La regidora també destacat la gran quantitat de novetats que incorpora el programa, el preu reduït de les activitats (ja que la majoria són finançades per l’Ajuntament) i el reforç en la difusió del programa. Finalment, Mellau ha explicat que el programa inclou un llistat d’entitats juvenils del municipi i ha animat a les persones joves a implicar-se i col·laborar en les associacions i participar de la vida social i cultural de Cambrils. 

La primera activitat del calendari serà trobada Good Karma – Kombuchas & Talk, organitzada per l’ONG Good karma, que se celebrarà el dissabte 28 de setembre a l’Ateneu Juvenil. Algunes de les novetats del programa són un curs d’apps i xarxes socials, la Festa Castanyada/Haloween, un tast de cerveses, una sessió dedicada a l’aprofitament alimentari i cuina eficient, un taller per plantar un hort urbà i una xerrada sobre voluntariat internacional.  

També com a novetat, la sortida cultural, que enguany serà a Girona, s’orientarà només a les persones joves majors d’edat, ja que les menors tenen una sortida a la primavera. A més, es dona continuïtat al projecte d’educació emocional Akadèmia i al Grup de Salut Comunitària i tornen l’esdeveniment Talent al Parc i la Revetlla Jove de Cap d’Any.  

Joves+18 es va estrenar el passat estiu (aleshores amb el nom de Joves+20), arran de les peticions sorgides dels grups de discussió fets en el marc del disseny del nou Pla Municipal de Joventut 2023-2026. El nou programa és una de les accions previstes en l’eix “La programació i tu”, on el Departament Joventut organitza activitats amb un cost reduït i subvencionat, i incorpora les propostes de projectes de joves de Cambrils de col·lectius i/o entitats.   

D’altra banda, properament es presentarà la nova temporada del programa “L’Estenedor”, creat fa 12 anys, que recull les activitats per a joves d’entre 12 i 17 anys.  Les inscripcions s’obriran el proper 12 de setembre a les 11h, i es podran fer presencialment a l’Ateneu Juvenil o bé online a través de la pàgina web www.joventutcambrils.com.  

PROGRAMA JOVES +18 

Tast de cerveses 

Aprèn a fer un tast de cerveses artesanes del camp de Tarragona utilitzant tots els teus sentits!  

A càrrec d’ @albertmambri  

1 de desembre de 19h a 21h 

De 18 a 35 anys 

A l’Ateneu Juvenil 

7€ 

Hort urbà 

No saps com plantar un hort al teu balcó…? I emporta’t a casa el teu propi planter per començar-lo! 

A càrrec d’ @erina.wild 

25 d’octubre de 17h a 19h 

De 18 a 35 anys 

A l’Ateneu Juvenil 

7€ 

Aprofitament alimentari i cuina eficient 

Taller de cuina per aprendre diferents tècniques culinàries. Farem pizza a la paella, hummus i aprendrem com es fan els fermentats, podràs endur-te un pot de Kimchi/ Chukrut! 

A càrrec d’  @espigoladors 

15 de novembre de 17:00 a 19:30h  

De 18 a 35 anys 

A l’Ateneu Juvenil 

7€ 

  • El preu inclou els ingredients i materials de cuina 
  • Les persones participants hauran de portar davantal i una carmanyola per endur-se el plat cuinat.  

Voluntariat internacional de curta i llarga durada 

Assabenta’t dels beneficis que comporta fer voluntariat i coneix tots els programes que s’ofereixen, Et facilitarem recursos per escollir amb seny els programes de voluntariat! 

2 d’octubre de 17h a 17:45h 

De 16 a 35 anys 

Online 

Gratuït 

Recerca 2.0: apps i xarxes socials 

Descobreix quines són les apps que hi ha al mercat i aprèn a fer-les servir. Podràs enfocar el perfil professional, el currículum i la marca personal, i les xarxes socials més utilitzades en l’àmbit professional.  

9 de novembre de 17h a 18h 

De 16 a 35 anys 

A l’Ateneu Juvenil 

Gratuït 

Sortida cultural a Girona 

Escapa’t un cap de setmana amb nosaltres i gaudeix d’una sortida diferent amb la teva gent! 

Del 10 al 12 de novembre 

De 18 a 35 anys 

Girona 

65€

Grup salut comunitària  

Et sents malament i no saps ben bé perquè? Sents que t’aïlles? Creus que et costa relacionar-te amb els altres? Necessites parlar amb algú? 

A càrrec de l’equip de salut comunitària del CAP de Cambrils 

Cada dimarts de 17:30h a 19h (activitat trimestral: inici 19 setembre i finalització 7 de novembre) 

De 18 a 35 anys 

A l’Ateneu Juvenil 

Gratuït 

AKADÈMIA 

Tens ganes d’autoexplorar-te i saber que és el que et fa sentir bé? 

Tots els divendres, a partir del 20 d’octubre fins al 26 d’abril de 17 a 20 h 

De 18 a 23 anys 

A l’Ateneu Juvenil 

Gratuït 

Trobada Good Karma – Kombuchas & Talk 

28 de setembre a l’Ateneu Juvenil  

18 a 19h Presentació dels resultats dels projectes #cleanupwithGoodkarma i MED2050 

19 a 21h Música, Kombucha i conversa 

Gratuït  

Organitza: @goodkarmaprojects 

Talent al parc  

No et perdis un vespre únic rodejat del talent de diferents artistes!  I si tens un talent i el vols mostrar….Apunta’t!  (sempremogudes@gmail.com

30 de setembre de 19 a 24h 

Parc pescador  

Gratuït 

Organitza: @elsmollals 

Festa Castanyada/Halloween! 

Ets més de castanyada o de Halloween? No pateixis, aquí n’hi ha per tots els gustos! Disfressa’t del que vulguis i vine a la festa! 

31 d’octubre a partir de les 23h 

A l’Ateneu Juvenil 

Entrada 7€ 

Organitza: @elsmollals 

Halloween Skate Jam Party 

28 d’octubre de 10 a 18.30h 

Zona esportiva skate 

Gratuït 

Hi haurà tallers d’iniciació, serveis extres per associats, venda de merchan, Dj, speaker, venda de snacks i begudes, tallers d’iniciació i sorteig per a participants i persones assistents 

Organitza: Associació Cultívate  @asociacion_clvt 

Revetlla Jove de Cap  d’Any 

Aquest cap d’any queda’t a Cambrils perquè torna la Revetlla Jove de Cap d’Any a l’Ateneu Juvenil! Podràs consultar els grups musicals a les xarxes socials.  

Podràs comprar les entrades a l’Ateneu Juvenil fins al 22 de desembre i al Palau d’Esports Municipal fins al 29 de desembre. 

(Les persones menors de 16 anys caldrà que vinguin acompanyades dels seus progenitors o progenitores i/o tutors o tutores legals) 

31 de desembre a partir de la 1 fins les 7h 

7€ anticipada 

12€ guixeta 

OBRIM INSCRIPCIONS ONLINE I PRESENCIALMENT 12 de setembre A LES 11H 

ENTITATS JUVENILS EN ACTIU QUE BUSQUEN COL·LABORADORES 

Colla Jove 

Som un grup de joves de Cambrils que pretenem mantenir viva l’essència de les persones joves per preservar el futur del nostre municipi. 

Si voleu formar part de la nostra carrossa, us podreu inscriure mitjançant un formulari de google penjat a les nostres xarxes socials.
Us hi esperem a totes i a tots! 

correu: collajovecmb@gmail.com  

Instagram: @collajovecmb  

Col·lectiu LGTBI. 

Formes part del col·lectiu i vols reunir-te amb persones que també hi formin? Estàs en procés de transició de gènere i necessites un espai on compartir-ho amb persones que et comprenguin i escoltin?? Contacta-hi, no ho dubtis! 

correu: asociacionlgtbcambrils@gmail.com 

Instagram: @lgtb.cmb  

ONG Good Karma Project 

Som una ONG centrada en desenvolupar projectes educatius i d’acció mediambiental per a impulsar el respecte i cura del medi ambient. Mitjançant les nostres accions, volem conscienciar, educar i generar un moviment social que prioritzi el benestar del planeta i el de tots els seus habitants. 

Pots ajudar amb un donatiu, fent-te voluntari/a, participant en alguna acció o donant visibilitat al projecte! 

Instagram: @goodkarmaprojects
Web: www.goodkarmaprojects.org
Correu: info@goodkarmaprojects.org  

Narobot 

Fomentem el treball en equip per a desenvolupar projectes creatius: videojocs, impressió 3d, robotica, IA, dibuix digital… i molt més! Et vols unir? Contacta’ns! 

recruitment@narobot.cat 

Associació Cultívate 

T’agrada l’skate o scoot i no tens amb qui compartir-ho? Vols iniciar-te en aquest esport i no saps ni per on començar? Contacta-hi! 

Telf: 616 165 726/ 722 199 574 

correu: aso.cultivate.22@gmail.com 

Instagram: @asociacion_clvt  

Web: www.asociacionclvt.com  

Els Molla’ls 

Som una associació de joves de Cambrils amb ganes d’invertir el nostre temps en projectes d’art, cultura i oci. Vols dir la teva i participar? Contacta’ns! 

Insta: @elsmollals 

Telf: 698312416 

Agrupament Gent de Mar 

T’agrada l’educació en el lleure? Vols ser monitor/a? Busques un lloc on fer les practiques? Vine al cau! Eduquem per la transformació social des del voluntariat. 

Contacta’ns! 

correu: gentdemar@escoltesiguies.cat 

Instagram: @gentdemar 

Associació Joves Pròleg 

Volem crear nous espais culturals a Cambrils. Amb el Festival Pròleg com a objectiu, apostem per la cultura i la creació d’espais alternatius. 

Fes-te voluntària i ajuda’ns a fer-ho possible! 

correu: prolegfestival@gmail.com 

Instagram: @festivalproleg 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.